Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPEKTAKL U MAKSIMIRU

Ključna utakmica Dinama za prolazak u Ligi prvaka: Ne ponovio se Šahtar...

Dinamo je remizirao protiv Šahtara 3-3 na Maksimiru u četvrtom kolu Lige prvaka
Josip Regovic/PIXSELL
11.10.2022.
u 16:52

Hrvatski prvak večeras igra utakmicu sezone što se tiče Lige prvaka, gosti iz Austrije moraju pasti.

Dinamo danas od 21 sat protiv Salzburga igra ključnu utakmicu za prolazak skupine Lige prvaka.

Nadajmo se da će plavi danas, u ključnoj utakmici biti uspješniji nego kad su takvu utakmicu igrali 2019. sa Šahtarom, a to je bila utakmica 4. kola skupine Lige prvaka.

Nažalost, tada je Theophile u sudačkoj nadoknadi skrivio jedanaesterac na napadački orijentiranom vrataru Šahtara Pjatovu u osmoj minuti sudačke nadoknade, a prije toga je Ademi u 89. minuti zabio za vodstvo plavih 3:1 i sve se činilo idealnim, ali su Ukrajinci zatim u 93. minuti smanjili na 3:2 te na kraju iz spomenutog jedanaesterca izjednačili na 3:3, no tim remijem, nakon kojeg su slijedili porazi u Milanu od Atalante i u Zagrebu od Manchester Cityja te na kraju i oproštaj od Europe.

Sad će valjda biti drukčije, a da plavi imaju pravo na optimizam govori i podatak da su u posljednjih domaćih 19 utakmica samo dvaput izgubili, od Villarreala i West Hama. S druge strane, imaju i to opterećenje koje nosi imperativ pobjede jer ni bod im baš ne bi ništa jamčio, a tada bi morali pobijediti Milan u Zagrebu, što možda i nije nemoguće, ali je on ipak puno teži suparnik od Salzburga.

Napomenimo da sudi 41-godišnji Nijemac Tobias Stieler koji je plavima sudio i u Budimpešti kada ih je Ferencvaros prije dvije godine svladao s 2:1 i kad su ispali iz kvalifikacija Lige prvaka jer se zbog korone igrala samo jedna utakmica

Standings provided by Sofascore

>> Arijan Ademi danas će protiv Milana na San Siru ostvariti svoj stoti europski nastup za plave

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Bill Carson
Bill Carson
17:32 11.10.2022.

Lagano je iznenaditi veliki klub, i Slaven Belupo iznenadi Dinamo. Problem je kada Dinamo naiđe na ekipe kao Red Bull Salzburg i mora ih dobiti u 2 utakmice. Milan i Chelsea nisu bitni jer se Dinamo realno nikada ne bori za te pozicije nego za treću poziciju. Što ti vrijedi pobjeda protiv engleza ako ne možeš dobiti austrijance?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije