Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dalmatinko kup

Klinci igraju u grupama Ivan Perišić, Ivica Križanac, Tomislav Erceg, Mate Bilić i Drago Gabrić

Dalmatinko kup
Foto: VL
1/6
14.04.2016.
u 15:43

- Bilo je zainteresiranih klubova iz Australije i SAD-a i još nekih europskih država, a prijave smo morali zatvoriti još prije mjesec dana - kazao je direktor turnira Predrag Šimić.

Nema više dvojbi, bit će to eksplozija nogometa, na 1. Dalmatinko kupu, koji se od 28. travnja do 1. svibnja održava u Omišu i Dugom Ratu u pet generacija (od 2004., do 2008. godišta) u 80 momčadi, sučelit će se preko 1200 talentiranih klinaca iz pet država. 

- Osim velikog broja mladih igrača dolaze i njihovi roditelji, imamo najave da će sve zajedno biti oko 2500 onih, koji će igrati ili gledati turnir. U Omišu i Dugom Ratu za taj period više nema slobodnih soba, uspjeli smo spojiti nogomet i turizam. Osim toga, turnir ima i humanitarni aspekt, na jednom mjestu prikupljat ćemo ambalažu, a sva sredsvta donirat ćemo udruzi "Prijatelji" iz Omiša - kazao je vrijedni predsjednik Organizacijskog odbora Domagoj Bojčić.

Na samom turniru sudjelovat će 80 momčadi, dolaze Hajduk, Dinamo, Split, Rijeka, Olimpija, Željezničar, Sarajevo, reprezentacija Podgorice, iz Sanskog Mosta stiže momčad "Zmajevi 17" koju podupire Senijad Ibričić.

- Bilo je zainteresiranih klubova iz Australije i SAD-a i još nekih europskih država, a prijave smo morali zatvoriti još prije mjesec dana - kazao je direktor turnira Predrag Šimić.

Promotori turnira su Ivan Perišić, Ivica Križanac, Mate Bilić, Tomislav Erceg i Drago Gabrić, petorica velikih igrača, koji su svoje prve nogometne korake napravili u Omišu i Dugom Ratu. Zanimljivo, svaka od pet skupina zvat će se po njima.

- Ovo je za mene iznimna čast, vezan sam za Omiš, rado ću pogledati cijeli turnir. Nadam se da će Dalmatinko kup i ubuduće zadržati ovaj nivo, odnosno da će još rasti. Djeci je igranje na ovakvim turnirima iznimno zadovoljstvo i veliki motiv za daljnji rad - rekao je Mate Bilić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije