Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREĆE ZLATNA PIRUETA

Kitarović zbog ozljede odustala od nastupa

Katarina Kitarović
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/5
05.12.2018.
u 08:12

Od naših će u seniorskoj konkurenciji nastupiti Patricia Skopančić i Hana Cvijanović

U Ledenoj dvorani danas počinje najstarije klizačko natjecanje u Europi, Zlatna pirueta, natjecanje ISU Challenger serije. Nastupit će ukupno 175 natjecatelja iz 38 zemalja u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

– Da, iznenađena sam rekordnim brojem klizačica i klizača, ali i radosna jer mi se čini da je Pirueta konačno došla do nivoa koji smo oduvijek priželjkivali. Nadamo se prijateljskom i kvalitetnom nadmetanju i ovim putem želim klizačicama, klizačima, trenerima i sucima puno uspjeha – rekla je Morana Paliković Gruden, predsjednica Hrvatskoga klizačkog saveza.

Od naših će u seniorskoj konkurenciji nastupiti Patricia Skopančić i Hana Cvijanović, koja je prije tri dana u Budimpešti postigla normu za Europsko prvenstvo u Minsku. U juniorskoj konkurenciji nastupit će Charles Henry Katanović i Hana Kosić, dok je Katarina Kitarović zbog ozljede otkazala nastup. Imat ćemo i predstavnike u konkurenciji sportskih parova – Lanu Petranović i Antonija Souzu Kordeirua.

Foto: Ilustracija/Marko Prpic/PIXSELL

– Prošle godine operirala sam koljeno i nismo mogli nastupiti na Pirueti. Zato se sada želimo vratiti jači i bolji te pokazati što možemo i što smo sve radili zadnjih godinu dana – istaknula je Lana.

Milan Pavelić, pročelnik Gradskog ureda za sport, dodao je:

– Kao što imamo bajku u gradu Zagrebu, tako imamo i bajku na ledu. Grad Zagreb oduvijek je bio dobar domaćin velikim sportskim natjecanjima te ovim putem zahvaljujem svima na organizaciji. Želim puno uspjeha svim klizačicama i klizačima te ugodan boravak u Zagrebu uz obavezan posjet Adventu.

Dnevne ulaznice po cijeni od 20 kuna (obiteljske 50 kn) mogu se kupiti na blagajnama Doma sportova, a u četvrtak 6. prosinca besplatan je ulaz jer je to Dan sportskih objekata grada Zagreba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije