Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ PREDSJEDNIK

Kerum: Neću Brbića u Hajduku, to je Andabakov čovjek

splitsko vijeće, kerum (1)
Ivana Ivanović/PIXSELL
18.07.2012.
u 11:28

Splitski gradonačelnik tvrdi da bi Andabak prvo trebao kupiti većinu dionica, a onda postavljati koga hoće

Splitski gradonačelnik Željko Kerum novinarima je izjavio da njegovi vijećnici neće potvrditi Marina Brbića za novog predsjednika Hajduka. Iako ga je izabrao Nadzorni odbor kluba, gradonačelnik ga u ime većinskog dioničara, Grada Splita, odbija imenovati, zato jer je čovjek Jake Andabake.

- O gospodinu Marinu Brbiću ja ne mogu govoriti, on nije tema. Tema je manjinski dioničar Hajduka Jako Andabak koji na jedan način koji ne nekorektan i nepošten hoće vladati Hajdukom – rekao je Kerum.

Poručio je Andabaku, ili bilo kome drugom tko želi vladati Hajdukom, da mora biti većinski vlasnik pa neka pošalje pismo namjere Gradu.

- Ne može Andabak upravljati Hajdukom s udjelom od 6-7 posto, ne dolazi u obzir. Ova gradska vlast neće to podržati, bit će protiv – izjavio je Kerum na početku sjednice Gradskog vijeća na kojoj je imenovanje Brbića  trebala biti 38. točka. No, na kraju je s dnevnog reda skinuta točka o Hajduku, a kad završi sjednica Gradskoga vijeća održat će se posebna sjednica gdje će raspravljati o kreditu klubu.

- Nadzorni odbor pogoduje Andabaki i ja kao predstavnika Grada, a Grad je vlasnik Hajduka, inzistiram i tražim razrješenje komplektnog Nadzornog odbora. Grad Split kao većinski vlasnik mora dati svoje ljude iz Grada ili iz Vijeća u Nadzorni odbor. Taj nov i Nadzorni odbor mora naći čovjeka vršitelja dužnosti koji će voditi Hajduka dok se ne provede natječaj – najavio je Kerum.

Većinu u vijećnici ima, SDP i HNS su napustili sjednicu zbog vrijeđanja Vlade. Kerum je nakon vijećničkih pitanja u društvu svog vijećnika, bivšeg predsjednika Hajduka Joška Svaguše otišao iz zgrade Gradske uprave. Očekuje se da će se vratiti kad se bude raspravljalo o Hajduku.

Komentara 8

Avatar feudalac
feudalac
14:11 18.07.2012.

Ahaaaaaahaaa, al gustam, Hajduk jos nije dotaknuo dno, slijedi rasplet drame. Predvidjam da ce navijacka banda, zvana torcida upasti u klupske prostorije i preuzeti klub u rasulu. Novi predsjednik biti ce bajro islamovic a splitski redikuli ce igrati badava.

OB
-obrisani-
14:21 18.07.2012.

ovaj je potpuno poludija! dan prije utakmice u kojoj možemo osigurat još koju kintu ako prođemo, on osporava jednoglasnu odluku nadzornog odbora kojega su izabrali navijači i članovi kluba! a sve je to odrađeno nakon što je grad prepustio navijačima, kroz udrugu "naš hajduk", imenovanje tog istog nadzornog odbora. andabak je trenutno nebitan... osim što nije u dobrim odnosima s kerumom jer mu nije financijski pomogao u njegovom poslovnom kolapsu.

TO
Tot
13:04 18.07.2012.

tako je kerum , trebaš očistiti sve te lopine iz hajduka, da bude jednom normalan klub ko dinamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije