Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlična momčad

Kekova Rijeka je bolja od Gračanove iz 1999.

'03.10.2013., stadion Kantrida, Rijeka - Drugo kolo skupine I Europske lige, HNK Rijeka - Real Betis. Luka Maric, Jordi.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
04.10.2013.
u 22:01

Od kada postoji HNL, na Kantridi je gostovala samo jedna momčad (Celta u Kupu Uefe, 2000. godine), koja je tada imala bolji međunarodni rejting nego što ga Betis ima danas

Bila je to još jedna lijepa večer, noć koja će se pamtiti. Rijeka je osvojila prvi europski bod u 2. kolu Europske lige. Neodlučeni rezultat (1:1) s Betisom statistički zauzima posebno mjesto u klupskoj povijesti. Nastupi Rijeke kroz povijest europskih natjecanja neusporedivi su s utakmicama u Europskoj ligi, koja je ustanovljena 2009. godine. Igrala je Rijeka na Kantridi u povijesti protiv puno jačih europskih momčadi (Juventus 0:0, Real 3:1) od Betisa, ali je tada položaj hrvatskog nogometa bio bitno drugačiji.

Bunker sa Celtom

Od kada postoji HNL, na Kantridi je gostovala samo jedna momčad (Celta u Kupu Uefe, 2000. godine), koja je tada imala bolji međunarodni rejting nego što ga Betis ima danas. Iako je HNL u to doba imao dva predstavnika u Ligi prvaka zbog visokog europskog koeficijenta, Rijeka se nije ni pokušavala nadigravati, već je u bunkeru izgubila od Celte (0:1, Đorović 112.), koju se predvodili ruski internacionalci Mostovoj i Karpin. Rijeka se u utakmici s Betisom nadigravala, po čemu osvojeni bod ima posebnu vrijednost. Poglavito u svjetlu današnje međunarodne pozicije HNL-a u odnosu na španjolsku Primeru. Tko je mogao pretpostaviti da bi bilo koja španjolska momčad mogla ostati bez bodova u igri protiv jedne hrvatske momčadi koja se ove sezone prvi put pojavila u ždrijebu Europske lige.

Trener Betisa sigurno nije. Pepe Mel očigledno je podcijenio Rijeku. Trener Betisa izostavio je iz početnog sastava devetoricu igrača koji su u nedjelju pobijedili Villarreal.

Betis u dugovima

Točno je da Betis ove godine ima velikih financijskih problema, dug od 30 milijuna eura sigurno opterećuje momčad. Sportski direktor Vlada Stošić doveo je ovog ljeta desetak igrača za nešto više od pet milijuna eura, što je zanemarivo mali iznos u španjolskom nogometu. Ni Melovo podcjenjivanje, ni Betisovi unutrašnji problemi ne umanjuju vrijednost prvog europskog boda. Naravno da Betis ima bolju momčad od Rijeke, ali otkada postoji HNL ni jedna momčad Rijeke, pa ni ona Gračanova iz 1999. koja je izgubila naslov prvaka u posljednjim sekundama utakmice s Osijekom (slučaj Krečak) nije se igrom toliko približila klubovima (Stuttgart, Betis...) iz najboljih europskih liga. Povrh svega, utakmica protiv Betisa potvrdila je da je katastrofalni poraz (0:4) u Guimaraesu ipak bio splet nesretnih okolnosti.

>>Kek: Slavit ćemo ovaj bod, pa ne igramo protiv bezveznjaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije