Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči Stuttgart

Kek: Neće biti 'bunkera', došli smo zabiti gol!

Rijeka, Stuttgart, Europska liga (1)
Igor Kralj/Pixsell
28.08.2013.
u 18:24

– Ovo je velika europska utakmica, ali nema nikakvog razloga za nervozu ili strah, ni za tremu! Na Kantridi smo pokazali da možemo parirati Stuttgartu – kaže trener Rijeke, Matjaž Kek

Oko 2500 navijača Rijeke bodrit će svoju momčad s tribina Mercedes-Benz Arene u Stuttgartu (četvrtak, 18 sati), na uzvratnoj utakmici doigravanja za ulazak u Europsku ligu. Riječani će braniti 2:1 prednost s Kantride, doputovali su u Njemačku u srijedu posebnim zrakoplovom u dobrom raspoloženju i puni optimizma.

No, i te kako su Riječani svjesni da je Stuttgart trenutačno poput "ranjene zvijeri" jer je upisao četiri poraza zaredom, posljedica čega je bila i smjena trenera Brune Labbadije. Zamijenio ga je Thomas Schneider, trener u omladinskoj školi ovoga kluba, a jedan od pomoćnika mu je bivši hrvatski reprezentativac, Tomislav Marić.

– Imamo rezultat 2:1 nakon riječkoga poluvremena i dolazimo bez imalo straha u goste renomiranom i motiviranom suparniku. Stuttgart je promijenio trenera, mnogo mu znači ova utakmica, ali i mi imamo svoje želje i računice – rekao je trener Rijeke, Matjaž Kek, i naglasio:

– Sigurno je samo jedno: moja se momčad neće isključivo braniti, nećemo igrati "bunkeraški", jer to nije moj karakter, ni stil! Želimo zabiti gol i učinit ćemo sve da to i učinimo. Pa iako imamo dosta problema s ozlijeđenim igračima, nećemo tražiti nikakav izgovor, uvjeravam vas da će utakmicu početi trenutačno najbolja momčad koju Rijeka ima.

Je li momčad nervozna uoči dvoboja?

– Ovo je velika europska utakmica, ali nema nikakvog razloga za nervozu ili strah, ni za tremu! Na Kantridi smo pokazali da možemo parirati Stuttgartu, pokazali smo da svakome možemo zabiti gol i očekujem da ćemo i ovdje barem jednom zatresti mrežu suparnika – govorio je Kek i na kraju naglasio:

– Iako će vam to čudno zvučati, opet vas uvjeravam da mi rezultat nije u prvom planu. Jasno je da želimo ući u Europsku ligu, ali meni je najvažnije da svi igrači daju sve od sebe, da istrče utakmicu i budu agresivni, a onda će doći i rezultat. U ovoj je momčadi veliki potencijal, a to neki možda još ne znaju...

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije