Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRUĆE NA RUJEVICI

Kek: Ne trebamo lijekove, nego huk s tribina

Rijeka - Hajduk
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/4
16.08.2018.
u 11:28

– Imaš dva načina: prvi je da odeš u ljekarnu da ti napišu recept, a drugi da treniraš i pokušaš utjecati na koncentraciju i buđenje individualne kvalitete. Eto, ja biram drugi način – rekao je Matjaž Kek.

Rijeka večeras (20.45, ArenaSport 1) igra vrlo ozbiljnu utakmicu, uzvrat 3. pretkola kvalifikacija Europske lige protiv norveškog Sarpsborga (prva utakmica 1:1), tako da je na Rujevici jučer bilo napeto čak i kad je pala rasprava rade li ljekarne na Veliku Gospu u gradu na Kvarneru. Povod je bio trenerov odgovor na pitanje koji je lijek za neefikasnost pred golom koja se pojavila baš u posljednje dvije utakmice Rijeke.

– Imaš dva načina: prvi je da odeš u ljekarnu da ti napišu recept, a drugi da treniraš i pokušaš utjecati na koncentraciju i buđenje individualne kvalitete. Eto, ja biram drugi način – rekao je Matjaž Kek.

Brige zapravo i nema, jer kakve bi tek glavobolje bile da Rijeka ne može stvoriti priliku u utakmici. Kekova momčad na početku sezone igra dobro, stvara šanse, a teško prima golove. Naravno da uvijek može bolje.

– Moramo biti kvalitetniji i koncentriraniji u dijelu kad se branimo jer dobivamo golove koje ne bismo smjeli, recimo ovaj posljednji protiv Hajduka. Nije tu samo stvar penal nego i kako je došlo do penala. Slična nam se stvar dogodila i u Sarpsborgu. Ne slažem se s onima koji tvrde da Norvežani znaju samo nabijati i zabijati golove iz auta. U St. Gallenu su pokazali da znaju i u polju itekako dobro odigrati.

Rijeka - Hajduk
1/9

Hoće li biti lakše nego na umjetnoj travi u Norveškoj?

– Ma previše se o tome govori, pa prilagodiš se. Mislim da je gore veći problem bio uži teren na kojem oni ipak lakše stvaraju pritisak – objasnio je Kek.

Po onome što su pokazali u prvom susretu goste treba iznimno ozbiljno shvatiti pa nije ni čudo stoga da trener poziva navijače:

– Trebamo huk s tribina.

U Norveškoj je ozračje bilo čudesno. Prolaz dalje Rijeci donosi posljednju rundu kvalifikacija s boljim iz dvoboja Maccabi Tel Aviv – Pjunik. 

Ključne riječi

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije