Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvalifikacije za euro

Kauboji slavili u triler završnici protiv Belgije! Sjajni vratar odveo Hrvatsku do pobjede

Varaždin: Hrvatska i Grčka igraju kvalifikacijsku rukometnu utakmicu za EP 2024.
Igor Soban/PIXSELL
16.10.2022.
u 15:44

Hrvatska nije u završnici dopustila iznenađenje, mladi 20-godišnji Dominik Kuzmanović zaustavio je nekoliko teških lopti, dok su ključne pogotke za vodstvo 27-26 i 28-26 postigli Tin Lučin i kapetan Domagoj Duvnjak.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine 5 kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo 2024. godine kao gost svladala Belgiju sa 30-27 (15-13).

Luka Cindrić, Tin Lučin i Ivan Martinović postigli su po šest golova za Hrvatsku, dok su isti učinak u sastavu Belgije imali Yves Vancosen i Joris Gille.

Iako je Hrvatska koncentrirano krenula u dvoboj i sredinom prvog poluvremena imala prednost od 10-6, domaći su u nastavku utakmice prvenstveno kvalitetnom igrom sa sedmoricom igrača u napadu te raspoloženim vratarom Lettensom uspjeli vratiti u igru. Do poluvremena se Belgija primaknula na 15-13, da bi nastavak otvorila serijom 5-2 i stigla do prednost 18-17 20-ak minuta prije kraja.

Ipak, Hrvatska nije u završnici dopustila iznenađenje, mladi 20-godišnji Dominik Kuzmanović zaustavio je nekoliko teških lopti, dok su ključne pogotke za vodstvo 27-26 i 28-26 postigli Tin Lučin i kapetan Domagoj Duvnjak.

Ovo je druga pobjeda Hrvatske u kvalifikacijama kojom se uvelike približila plasmanu na EP koji će se igrati u siječnju 2024. u Njemačkoj. Hrvatska je na vrhu skupine s četiri boda, slijedi Nizozemska s dva, dok su Belgija i Grčka bez bodova. U ovoj skupini još će od 17 sati igrati Grčka i Nizozemska.

Plasman na EP izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine te četiri od osam najboljih trećeplasiranih.

Kvalifikacije za EP nastavit će se u ožujku sljedeće godine kada će Hrvatska igrati protiv Nizozemske.

>> Zoran Primorac: Nikada neću zaboraviti osjećaj kad sam nosio zastavu na OI

Komentara 5

SS
sokac sa drave
16:16 16.10.2022.

Kada ti golman u prvom poluvremenu ima samodvije obrane.Kada pivoti nista ne zabiju a zabili su samo jedan gol.Kada samo jedno krilo zabije jedan gol onaj drugi nijedan.Kada protivnicki graditelj igreKarimi zabija i briljira sa dodavanjima a trener ne poduzima nista:To se onda sve skupa zove kamilica ona blaga bez secera ili meda ili rukomet gdje ne leti perje.Moramo konstatirati da nam je trener cista kamilica nista koristi.Ovo sve zove na uzbunu gdje glas ide do neba i govori trenera trebamo ,trenera hocemo pravog da igramo opet rukomet muski ostar onaj nas rukomet.

VO
Volimrukomet
21:38 16.10.2022.

Ništa novo. Već par dana se bojimo tog vrhunskog napada pogotovo 7 na 6. Sve se radilo na treningu da se to zatvori. Ajde dobro je, bitna su dva boda

DU
Deleted user
17:13 16.10.2022.

Veliki uspjeh hrvatskih rukometaša. Pobjeda nad rukometnom velesilom Belgijom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije