Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njegov bivši trener

Kasalo: Ja sam stvorio Tina Jedvaja!

Tin Jedvaj (1)
Goran Stanzl/Pixsell
24.02.2013.
u 09:39

- Ne pretjerujem, Tin Jedvaj bit će među deset najboljih obrambenih igrača u Europi!

Bivši trener u Dinamovoj omladinskoj školi Vlado Kasalo (51) uoči derbija poručuje treneru prve momčadi Kruni Jurčiću.

– U maloga Tina Jedvaja možeš imati golemo povjerenje! Ne da neće na Poljudu imati tremu, nego će ih razbiti! Takvu staloženost, mentalnu stabilnost, ali drskost nikad nisam vidio kod tako mladoga igrača. Podsjeća me na mene kada sam počinjao karijeru – kazao je Kasalo.

Vi ste stvorili Tina Jedvaja?

– A tko drugi!? Kad sam došao u Dinamo, bio je sa strane, rekli su mi da nije baš neki potencijal. A ja sam ga uzeo pod svoje i u tri i pol godine istesao sam stopera vrhunske klase. Ne pretjerujem, Tin Jedvaj bit će među deset najboljih obrambenih igrača u Europi! Ne samo zato što je nadaren, nego zato što voli slušati i raditi – dodao je Vlado Kasalo.

Koja je Tinova najveća vrlina?

– To što ne nikoga ne respektira, nikoga se ne boji, strašno je karakteran dečko. On je izniman u duel-igri, a sjajan je i u skoku. Pamtim jedan njegov pogodak glavom protiv Milana na turniru u Kopru. Zakucao je loptu u mrežu s 10-11 metara kao da je netko iz voleja opalio! Tin Jedvaj kod mene je u tri i pol godine postigao više od trideset pogodaka glavom – zaključio je nekadašnji vrsni Dinamov stoper i sudionik povijesne utakmice Hrvatska – SAD u listopadu 1990. godine. (td)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije