Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO ĆE NAPRAVITI?

Karoglan pobjeđuje, neporažen je otkako je preuzeo klupu, sada je uprava na potezu...

Zaostala utakmica 2. kola SuperSport HNL-a između Hajduk i Rijeka
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
07.11.2022.
u 07:00

Zna se da su zadnje dvije utakmice ujedno i posljednje u ugovoru koji je Karoglan potpisao nakon drame u Šibeniku i gola u '97. minuti, koji je potpuno preokrenuo Hajdukovu sezonu

Posljednji je to s Hajdukom napravio Damir Burić, trener čije je ime sad na Poljudu davna prošlost, a tamo negdje u memoriji pohranili su navijači Hajduka i sjećanje na zadnju utakmicu s Osijekom, u kojoj su proslavili pobjedu.

Nakon Burića izredala su se petorica trenera na klupi Hajduka, ali tek je Mislav Karoglan nakon tri godine konačno prekinuo crni Hajdukov niz i ispratio Osijek s Poljuda bez bodova. Karoglan je produljio i vlastiti niz uspješnosti otkako je preuzeo mjesto glavnog stratega, neporažen je u deset utakmica koliko je dosad odradio na klupi, a do kraja polusezone čekaju ga još dvije: Mladost u Ždralovima u utakmici Kupa te Slaven Belupo u Koprivnici, kao zadnja prvenstvena utakmica prije stanke i Svjetskog prvenstva u Kataru.

U zadnjoj utakmici na Poljudu ove godine Hajduk je došlo pogledati više od deset tisuća navijača, nisu ih spriječili žestoka bura ni hladna kiša i nisu otišli razočarani: Karoglanova momčad ispratila je Osijek s 3:1 i primaknula se samo bod iza Dinama na prvoligaškoj ljestvici u tom trenutku (no s tada dvije utakmice više, u međuvremenu je Dinamo vratio prednost na četiri boda).

30.10.2022., stadion u Kranjcevicevoj ulici, Zagreb - SuperSport HNL, 15. kolo, NK Lokomotiva - HNK Hajduk. Trener Hajduka Mislav Karoglan. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Na Poljudu će kazati kako oni i dalje vode bitku s Dinamom za naslov prvaka, no realnost je da se Hajduk borio da osigura drugu poziciju prije pauze koju će u klubu iskoristiti za podvlačenje crte. O tome će se sljedećih dana govoriti, kao što se govori i prije svake Karoglanove utakmice, kad mu novinari serviraju pitanje o njegovu statusu kod uprave kluba. Jer, zna se da su zadnje dvije utakmice ujedno i posljednje u ugovoru koji je Karoglan potpisao nakon drame u Šibeniku i gola u '97. minuti, koji je potpuno preokrenuo Hajdukovu sezonu.

Nakon pobjede Karoglan je novinarima spremio odgovor koji je potaknuo na razmišljanje:

– Nije me ova pobjeda približila, ne... Mogu samo kazati da će Hajduk sigurno dobiti dobrog trenera – rekao je Imoćanin, zastao pa se od uha do uha nasmijao i vratio se analizi.

Bio je puno mirniji nego nakon prijašnjih susreta, kada je uostalom i dramatičan rasplet događaja diktirao atmosferu. Ovaj put Hajduk je suvereno i odlučno završio posao i pobijedio u utakmici, u kojoj u prvom dijelu nije bio bolji, tako je sugerirao i rezultat 1:1 nakon prvog poluvremena.

05.11.2022., Split - Hajduk i Osijek sastali se u 16. kolu SuperSport HNL-a. Dario Melnjak, Nazareno Ramon Mierez Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajduk je poveo preko Sahitija u 10. minuti, asistent mu je bio Marko Livaja, koji se poigrao s protivnicima i pripremio pola gola. Sahiti je imao vrhunsku večer, odigrao je jednu od boljih utakmica u dresu Hajduka i zaslužio i posebnu pohvalu trenera Karoglana.

– On ima jako puno prostora za napredak, ali da, to je igrač velike energije i ono što je ključno, mislim da je igrač za velike klubove.

U najgorem trenutku za Hajduk Osijek je izjednačio, igrala se 46. minuta, a pogodio je Marin Leovac upisavši svoj drugi gol za Osijek, a ujedno i drugi Hajduku. Utakmicu na Poljudu sudila je trojka s Cipra u revolucionarnom potezu Brune Marića, šefa komisije, a Hajduku je u nastavku dosuđen jedanaesterac, u kojem je u duelu s Livajom igrač Osijeka Barišić šakom na nedozvoljen način dirao loptu.

Livaja je ovaj put zabio "panenkom", nakon što je promašio protiv Gorice, a konačnih 3:1 za Hajduk postavio je Jan Mlakar, praktički čim je ušao u igru. Za Hajduk nije nastupio Stipe Biuk, u pitanju je taktička odluka i performanse koje je Karoglan želio dobiti s Čolinom u udarnih jedanaest. Trener Osijeka žalio se na suđenje, rekao je da takvih penala ima barem pet na svakoj utakmici, ali istaknuo je da to nije bio razlog poraza. Igračima je najviše zamjerio beskrvnost.

Komentara 1

DU
Deleted user
07:48 07.11.2022.

Kraj Cacica dinamu je i prvenstvo upitno. On igra obranu na kontre protiv mocnog hajduka. Daj me nemoj....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije