Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

Karoglan legenda Brage: I danas mi navijači skandiraju

branko karoglan
Arhiva VL-a
18.05.2011.
u 13:35

Mjesto u svečanoj loži dublinskog stadiona rezervirano je za Mladena Karoglana (47).

Za naše nogometne pojmove Mladen je poprilično nepoznat (igrao je za Zagreb koji je pod vodstvom Ive Šuška osvojio naslov u Drugoj jugoslavenskoj ligi 1990./1991.), ali je za navijače Brage (igrao od 1993. do 1999.) sasvim poseban nogometaš.

Zabio Benfici

– Posebna je čast biti sutra u Dublinu. Finale Europske lige je najveći dan u povijesti kluba. Za mene je poseban, jer sam svima u Bragi ostao u lijepom sjećanju, ondje sam tretiran kao igrač koji je obilježio jednu eru. Bio sam u Liverpoolu na utakmici četvrtfinala, navijači Brage su me vidjeli i skandirali mi na Anfieldu – kaže skromno brzanac iz Zmijavaca Mladen Karoglan.

U Bragi je u šest sezona postigao 67 golova.

– Igrao sam u vršku napada, u punoj zrelosti, a najbolje sam igrao u posljednjoj sezoni. Ljudi su me u klubu voljeli, navijači uvijek podržavali. I zbog toga se posebno osjećam uoči današnjeg (20.45 sati) finala Europske lige između Porta i Brage.

Najveći uspjeh Brage bilo je treće mjesto u prvenstvu te finale Portugalskog kupa.

– U polufinalu igrali smo kod kuće protiv Benfice. Igralo se na starom stadionu, bilo je 50 tisuća gledatelja, a ja sam postigao dva pogotka za 2:0. No, Porto s Jardelom, Dorivom, Drulovićem, pa i današnjim trenerom Brage Domingosom Pacienciom Oliveirom bio je ipak prejak.

Već nekoliko godina ste i Bragin skaut.

– Sportski direktor je Fernando Couto, slavni portugalski reprezentativac. Da, naime, nisam dogovorio nikakvu plaću. Mogu li što pomoći klubu, tu sam. Kod nas ima nadarenih klinaca, neke igrače pratim, ali o imenima vam ne bih mogao govoriti.

Braga je veliki hit sezone. Možete li nam otkriti tajnu uspjeha?

Braga ima sustav

– Kada sam ja odlazio iz Brage, klub je privatiziran. Braga je u sjevernom dijelu Portugala, u kojem ima novca. Klub je stabilan, igrači se stvaraju ili jeftino kupuju još kada su mladi. I sve je zapravo u načinu rada i igre, u sustavu. U momčadi nema zvijezda, lako je zamijeniti svakoga igrača, sve se svodi na veliko odricanje, puno pas-igre...

Može li Braga do čuda, do drugog trofeja u povijesti. Naime, prvi trofej, Portugalski kup, datira još iz 1965. godine, kada ste vi tek rođeni?

– U jednoj utakmici sve je otvoreno. Porto je bolja momčad, favorit, ali i Braga je, za razliku, primjerice, od Benfice, danas jača psihički. To je razlog zašto je slavila u polufinalu. Uspijemo li zaustaviti Hulka, možda ćemo se svi zajedno veseliti – zaključio je Mladen Karoglan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije