Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA EKVADOR U 1. KOLU

Karlović: Sreća je da će Ekvadorci doći bez navijača

Ivo Karlović
Reuters
23.09.2009.
u 12:25

Hrvatska će u prvom kolu Svjetske skupine Davisova kupa sljedeće godine igrati protiv reprezentacije Ekvadora. Susret je na rasporedu od 5. do 7. ožujka 2010. godine.

- Ždrijeb je jako dobar. Opet igramo kod kuće i samim tim smo bliže pobjedi. Sreća je da Ekvadorce barem neće pratiti navijači na gostovanju - rekao je Karlović, koji se čudio kako je moguće da su češki navijači bili glasniji od naših u Poreču.

Ukoliko Hrvatska prođe Ekvador za prolazak u polufinale igrat ćemo protiv boljeg iz dvoboja Srbije i SAD-a. Srbiju bi u tom slučaju isto ugostili, a SAD-u bi išli u goste.

- Za suparnika smo dobili jednu od dviju reprezentacija koje smo priželjkivali, i to kod kuće. Dakle, želje su nam se ispunile. Reći bilo što drugo osim toga da smo favoriti i da bismo trebali pobijediti bilo bi glupo. Od odgovornosti ne bježimo i očekujemo pobjedu - rekao je izbornik reprezentacije Goran Prpić te dodao.

- Što se tiče podloge, nju ćemo izabrati nakon dogovora s igračima. Uzet ćemo ono što nama najviše odgovara. 

Ekvadorci su ove godine prvi puta izborili Svjetsku skupinu nakon što su u protekle dvije godine u Američkim zonama nanizali šest pobjeda. Posljednju pobjedu ostvarili su protiv Brazila u Porto Alegreu 3:2.

Ključni igrač i čovjek koji im je donio tri boda je Nicolas Lapentti, 144. igrač svijeta. Lapentti je i ekvadorski rekorder po broju nastupa i pobjeda. U 83 susreta slavio je 61 put, od toga 41 pobjedu u pojedinačnoj konkurenciji.

Uz njega u pojedinačnoj konkurenciji igrao je Giovanni Lapentti, koji mu je bio partner u igri parova. Uz njih reprezentaciju čine Carlos Avellan i Julio Cesar Campozano.

Nadal na Federera
Najviše pažnje privlači dvoboj Španjolske i Švicarske, odnosno Rafaela Nadala protiv Rogera Federera. Pobjednik toga para za polufinale igrat će protiv pobjednika dvoboja Njemačke i Francuske.

Rusija je izvukla Indiju, a pobjednik će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Argentine i Švedske. Finalisti ovogodišnjeg Davisova kupa, Česi gostovat će u Belgiji, a još jedno veliko ovogodišnje iznenađenje Izrael igrat će protiv Čilea.

Parovi 1. kola Svjetske skupine:

Španjolska – Švicarska
Njemačka – Francuska
Rusija – Indija
Argentina – Švedska
Hrvatska - Ekvador
Srbija – SAD
Čile – Izrael
Belgija – Češka.

Komentara 4

XY
xyxyxy
12:44 23.09.2009.

Opet će se Srbi na čelu s Đokovićem i njegovim ocem žalit da je ždrijeb namješten i da dobivaju najteže protivnike. Hm...

KA
Kamenjak
13:52 23.09.2009.

U Poreču su se i srpski rukometaši osjećali kao u Čačku.

OB
-obrisani-
16:11 23.09.2009.

Volio bih da protiv Ekvadora igramo u Splitu! Da vidimo hoće li Arena zjapiti prazna ili će \"najveći poznavatelji teniskoga sporta i najbolji navijači u Hrvatskoj\" znati prepoznati da je našoj reprezentaciji potrebna pomoć. Pa čak i protiv \"neatraktivnog Ekvadora\"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije