Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAŠ VETERAN

Karlović je izgubio od 300. na svijetu i na tankoj je crti...

Ivo Karlović
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
30.10.2019.
u 14:10

Borna Gojo stigao je do plasmana karijere, peti je na hrvatskoj listi i ozbiljno kuca na vrata reprezentacije

U želji da plasmanom na ATP listi osigura nastup na Australian Openu, Ivo Karlović je, kao i lani, nastupio na Challengeru u Charlottesvilleu. Ali ovaj put s manje uspjeha. Poražen je odmah na startu (u drugom kolu, u prvom je kao drugi nositelj bio slobodan) od 25-godišnjeg Kanađanina Filipa Peliwa, 300. tenisača na ATP listi, s 1:6, 5:7.

Ivo je u drugom setu imao set loptu, nije ju iskoristio i to je sve što je vrijedno pomena. Kako nije obranio lanjskih 15 bodova (četvrtfinale), očekuje ga novi pad na ATP listi, u najboljem slučaju u ponedjeljak će biti 105. na svijetu.

Naš je veteran (40) opet, dakle, na tankoj crti koja ga dijeli od kraja karijere (barem prema njegovim najavama da neće igrati na challenger razini), ali baš zbog tih skučenih mogućnosti Ivi je, mislimo, zabavnije nego ikad prije...

Borna Gojo, pak, u uzlaznoj je putanji što je i logično s obzirom na njegove godine (21). Mladi je Splićanin u Shenzhenu (Kina) u drugom kolu bio bolji od Francuza Reboula sa 7:6 (5), 7:6 (7) (ima niz od sedam osvojenih tie-breakova), pa će se boriti za treći uzastopni četvrtfinale u Kini. A već je osigurao i plasman karijere, od ponedjeljka će biti 278. na ATP listi (+14). Gojo je sada peti na hrvatskoj listi (i ozbiljno kuca na vrata reprezentacije), a u svjetskoj konkurenciji igrača do 22 godine nalazi se na vrlo dobroj 29. poziciji.

Ključne riječi

Komentara 1

ČE
četverac
09:34 31.10.2019.

Gojo bi mogao biti sjajan igrač. Mislim da bi ga Krajan trebao povesti u Madrid. Iako na dva dobivena seta singlove može igrati i Dodig.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije