Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U NOVOM MAXU!

Bivši mornar Karlo Letica čeka svoju priliku u Hajduku

Karlo Letica
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
11.03.2016.
u 21:45

– Mene zanima more, brod i podvodni ribolov. Najdublje sam otišao na dvadeset metara, moj kapitalac je komarča od dva i pol kilograma – kaže Letica kojem je obitelj velika podrška, a često se druži s Lukom Vučkom

Novi omiški gusar, na tragu Ivice Križanca i Ivana Perišića, na hrvatskom je nogometnom nebu. Taj nije ni stoper, ni napadač, 19-godišnji Karlo Letica je vratar koji ozbiljno kuca na vrata Hajdukove prve momčadi. O njemu piše sportski tjednik Max!

Ove zime bio je na pripremama prve momčadi u Turskoj, a prije neki dan na turniru u Kini, na kojem je hrvatska U-19 vrsta osvojila prvo mjesto, dobio je nagradu kao najbolji vratar.

– Lijepo je bilo u Kini, bio sam i kapetan momčadi – kaže Letica.

Zanimljiv mladić, koji bi, da nije prošao kao vratar, nastavio s poslom mornara na obiteljskom brodu Skarda.

– Odem s kaićem, tata ima brod za iznajmljivanje turista. Bio sam mornar, znam sve poslove. Otkako je nogomet postao ozbiljnija opcija, sve je manje vremena. Ali, išao sam s ocem na turističke rute od Splita do Dubrovnika, radio sve što treba. A to ime Skarda bilo je kad smo kupili brod, nismo ga htjeli mijenjati, kažu da mijenjanje imena broda donosi nesreću – govori nam Letica.

Igrao s Balićem i Vlašićem

Prisjetio se trenutka kada je pozvan na pripreme prve momčadi Hajduka, to je, kaže, trenutak koji nikad neće zaboraviti.

– Trener Gabrić pozvao me na pripreme s prvom momčadi. Bio sam u tom trenutku najsretniji čovjek na svijetu. Sada čekam svoju prigodu, rad, rad i samo rad. Dobijem li prigodu, zgrabit ću je. Tu smo Ivo Grbić i ja od mlađih, prijatelji smo – kaže Letica.

Dobio je prigodu trenirati s jednim od svojih uzora, Lovrom Kalinićem.

– Kalinić me sjajno prihvatio, puno pričamo, značilo mi je što me prihvatio. On mi je naš najdraži vratar. Od stranih sviđa mi se stil Asmira Begovića, on mi je baš drag – rekao je Letica.

Nije Karlo bio jedan od onih koje je čekao ulazak u seniore. Svoje mjesto pod suncem tražio je na posudbama.

– Branio sam za Mosor i Val, za mladog vratara to je odlično. Drukčije je braniti sa seniorima, to je pravo iskustvo – naglašava Letica.

Zanimljivo, dok ga Milin nije pozvao u reprezentaciju do 19 godina, nije bio u mlađim selekcijama.

– Nijednu utakmicu za mlađe reprezentativne selekcije nisam branio. I onda me ljetos pozvao izbornik Ferdo Milin, branio sam na turniru u Japanu, bilo je super. Tamo smo pobijedili Španjolsku, osvojili prvo mjesto. Bilo je to veliko veselje. Malo sam se šokirao kad je stigao izbornikov poziv, to su vam ona ostvarenja snova. Od tog turnira stalno sam prvi vratar reprezentacije do 19 godina. Branio sam kvalifikacije za Euro, sada nas čeka elitno kolo. Suparnici će nam biti Belgija, Bugarska i Škotska, vjerujem da ćemo se plasirati na Europsko prvenstvo. Imamo kvalitetnu momčad, bila bi to velika stvar. Za ovu generaciju mogu igrati Vlašić i Balić, s njima sam igrao u kadetima Hajduka – kazao je Letica.

Malo se zacrvenio kada smo mu predložili da predstavi svoje kvalitete.

– Ne volim pričati o sebi, treneri kažu da mi je izlazak na centaršut jača strana. Valjda je to i normalno s obzirom na to da sam visok 201 centimetar. Idu mi i jedanaesterci, dobro igram nogom... Ma, što ja znam, nemojte da pričam o sebi – stidljivo će mladi vratar.

On je samo jedan iz sjajnog Hajdukova niza vratara u reprezentacijama, koji je započeo s Tončijem Gabrićem, nastavio se sa Stipom Pletikosom i Vedranom Runjom, a sada su na vrhu Danijel Subašić i Lovre Kalinić. A u mlađim selekcijama ima još niz vratara iz Hajdukove škole.

– Gotovo svi vratari iz Hajduka sada su u reprezentacijama, ima niz talentiranih, neće biti straha za budućnost.

Moj kapitalac je komarča

Za njega već postoji niz zainteresiranih klubova iz inozemstva.

– O tome ne mogu ništa govoriti. Ne zanima me ništa osim Hajduka.

To su poslovi za zastupnika Tomislava Nakića kojeg su jesenas kontaktirali iz Montpelliera.

– Moje je braniti što bolje. Sada mi je Hajduk u mislima, a u nekoj budućnosti, ukaže li se prigoda, volio bih igrati u Engleskoj – rekao je Letica koji nije tip Playstationa i drugih čuda modernog doba. Leticu zanimaju druge stvari.

– Mene zanima more, brod i podvodni ribolov. Najdublje sam otišao na dvadeset metara, moj kapitalac je komarča od dva i pol kilograma – kaže Letica kojem je obitelj velika podrška, a često se druži s Lukom Vučkom, nekadašnjim igračem Hajduka koji je posljednje dane karijere igrao u Mosoru i bio posljednja prepreka pred Letičinim vratima. 

>> Od silnih stranaca Hajduk pogodio tek s dovođenjem Kouassija

Komentara 2

KR
kristijan1979
07:20 12.03.2016.

U vjesti li. Ak se ne varam za tog bijelog tica vec se bore veliki klubovi. Vec sad vrijedi 10 miljona. Al brbic bi ga dal i za par tisuca kuna. Kmeeeeee kmeeeeee

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije