Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Červar ga vratio

Karačićev povratak: Odluka da ne igram za Hrvatsku na SP-u nije bila moja

Igor Karačić
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/5
12.05.2017.
u 00:15

Zajedno s ostalih 26 igrača bio je na prvim pripremama u Poreču pod vodstvom Line Červara. A Lino mu je već treći izbornik otkako igra za Hrvatsku

Igor Karačić, srednji vanjski rukometaša Vardara, nakon što je propustio nastup na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, ponovno je u kadru reprezentacije. Zajedno s ostalih 26 igrača bio je na prvim pripremama u Poreču pod vodstvom Line Červara. A Lino mu je već treći izbornik otkako igra za Hrvatsku. U seniorsku reprezentaciju prvo ga je uveo Slavko Goluža, potom ga je za EP i OI zvao Željko Babić.

Nakon što s Vardarom triput zaredom nije uspio proći četvrtfinale Lige prvaka, ove sezone konačno će vidjeti Köln, grad u kojem će se 2. i 3. lipnja igrati završni turnir. Prvu utakmicu protiv Flensburga ove sezone u četvrtfinalu je propustio zbog viroze, ali je u drugoj bio ponovno onaj pravi.

Možemo iznenaditi Barcu

– U protekle tri godine kada smo ispadali u četvrtfinalu, uvijek nam je nedostajao jedan mali korak. Sigurno je da nam je u tim prijašnjim četvrtfinalima nešto nedostajalo. Nešto što smo ove sezone imali. A ove sezone smo se baš dobro posložili. Imamo dobar roster, dobrog trenera, upravu, navijače. A i tri godine smo iskusniji – istaknuo je Igor.

Suparnik u polufinalu vam je Barcelona. Vama puno više leže njemačke momčadi?

Da, puno lakše igramo protiv njemačkih momčadi, ali, nažalost, prvi put u povijesti nema Nijemaca na završnom turniru pa ih nismo mogli izvući u polufinalu. Barcelona, Veszprém ili PSG, tako je svejedno jer su sve tri momčadi podjednako kvalitetne. Barcelona je bila prva u skupini, baš kao i mi, tako da smo oboje preskočili osminu finala. Mislim da Barcelona i mi igramo istim stilom. Igramo slične obrane, oboje imamo vrhunskog vratara, mi Šterbika, oni Pereza. A tako je i na ostalim mjestima u momčadi – kaže Karačić.

Vardar i Barcelona igrali su do sada osam puta međusobno u skupini Lige prvaka. Sedam puta slavio je katalonski klub, jedna utakmica završila je bez pobjednika, a Vardar nijednom nije pobijedio. U tih sedam pobjeda Barcelona ima nevjerojatnih plus 73 golova u svoju korist. Najmanji poraz Vardar je doživio s minus sedam. Oni stariji navijači Vardara pamte poraz u Skoplju 2005. godine kada je bilo 12:26, a još gore je bilo 2004. kada je Barcelona na svom parketu slavila s plus 21 (41:19).

- Sigurno da ovo nisu dobri podaci i zato nam jedna utakmica na završnom turniru protiv njih itekako odgovara. Jer, ne treba zaboraviti da su oni šesti put na završnom turniru, a mi smo debitanti. U jednoj utakmici se svašta može dogoditi. Vidjeli ste kako je završilo lanjsko finale kada je Veszprém vodio plus devet i na kraju izgubio od Kielcea. Mi ćemo se sigurno dobro pripremiti za Barcelonu, naš trener dobro će analizirati kako oni igraju ove sezone – rekao je Karačić.

Trofej Lige prvaka vam fali?

– Sigurno da je san svakog rukometaša osvojiti najelitnije klupsko natjecanje. Bio bi mi to prvi europski klupski trofej. S reprezentacijom imam europsku broncu i to je to. Nadam se da će se broj medalja nakon Europskog prvenstva u Zagrebu povećati – sa smiješkom će Igor.

Vardar je klub koji je poznat po navijačkoj skupini Komiti. Koliku ćete podršku imati u Kölnu?

– Veliku! U Makedoniji je rukomet sport broj jedan. Ići će sigurno nekoliko čartera iz Skoplja, a i u Njemačkoj ima dosta naši ljudi koji će doći na polufinale. U svakom slučaju naši navijači bit će brojniji od Barceloninih – istaknuo je Hrvat u dresu Vardara.

Nije vas bilo na SP-u?

– Ta odluka nije bila moja. Za vrijeme turnira čak sam bio spreman uskočiti da je trebalo. Za mene je igranje u hrvatskoj reprezentaciji svetinja, a tako bi trebalo biti svakom našem igraču. Kada igram za Hrvatsku, uvijek dajem maksimum – rekao je.

Sigurno je bilo teško gledati zadnje dvije utakmice na SP-u, prvo onaj promašeni sedmerac za finale protiv Norveške, a onda izgubljena bronca od Slovenije, a imali smo plus osam?

Bilo mi je teško uz TV

– Bilo mi je teško gledati sve utakmice. Ali bio sam uz dečke, navijao sam, nervirao se. Žao mi je ta dva zadnja poraza i točno znam kako su se dečki osjećali jer sam u takvoj situaciji i sam bio nekoliko puta. Možda će više sreće biti drugi put – istaknuo je.

Primjerice, možda ćemo više sreće imati na EP-u kod nas u siječnju?

– Možda.

Zanimljivo je da u Vardaru igra zajedno s Cindrićem i Čupićem i da će sva trojica igrati zajedno i na Europskom prvenstvu. Tko zna, možda će Lino primijeniti u nekim susretima Vardarov stil igre...

- Jedva čekam ljeto. Sezona je bila dosta naporna i iscrpljujuća. Odlučio sam otići ovo ljeto na odmor nekamo dalje od ovih naših prostora. Moram odmoriti glavu i napuniti baterije. Jasno, bit ću malo i kod kuće, s obitelji – rekao je.

Prati i sportske karijere braće?

– Ivan je igrao kvalifikacije za rukometno EP, za Bosnu i Hercegovinu. Trenutačno igra u Izraelu gdje se s Makabijem bori za naslov prvaka. Goran brani za nogometaše turskog prvoligaša Adanaspora.

A kamo će sljedeće sezone Igor?

– Prije nekoliko dana potpisao sam novi dvogodišnji ugovor s Vardarom. Ma, lijepo mi je u Skoplju. Ne idem nikamo – zaključio je Igor.

Cijeli intervju čitajte u MAX-u.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije