Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKOLA NAKON ZLATA

Karabatić: Sporost Hrvata nam je odgovarala

Nikola Karabatić
AFP
01.02.2010.
u 10:55

Kraći razgovor s Nikolom Karabatićem objavio je na svojim internetskim stranicama francuski sportski dnevnik L'Equipe.

Povod intervjua, naravno, bilo je osvajanje zlatne medalje na Europskom prvenstvu u Austriji na kojem je u finalu Francuska bila bolja od Hrvatske 25-21.

S francuskom ste reprezentacijom ostvarili hat-trick u vidu osvajanja Olimpijskih igara, Svjetskom i Europskog prvenstva. Impresije?

- Zaista ne shvaćam što se dogodilo, prerano je za shvatiti to. Ne mogu vjerovati da smo uspjeli.

Ispričajte nam put do pobjede.

- Preuzeli smo kontrolu utakmice u drugom poluvremenu. Hrvatska je imala sreće u nekim šutevima, ali smo znali da nam ne mogu pobjeći. Niti jednoga trenutka nismo izgubili vjeru u sebe. Koncentrirali smo se na obranu, znali smo da će Hrvati pokušati "umrtviti" igru, no fizički nisu bili dovoljno jaki.

Uspjeli ste u završnici sačuvati četiri pogotka prednosti.

- To je velika prednost protiv momčadi kakva je hrvatska reprezentacija. Hrvati su igrali mekano, dugo su kombinirali u napadu, a to je nama pogodovalo. Kada smo tri minute prije kraja susreta poveli sa četiri gola, rekli smo si - to je to.

Fizički ste bili na visokoj razini?

- Mislim da jesmo. Osjećali smo se jakima - kazao je Karabatić, dodavši da se francuske pobjede nikako ne mogu nazvati lako ostvarenima. Svako je natjecanje teško. Malo će se tko sjetiti da smo se na Olimpijskim igrama namučili protiv Rusije u četvrtfinalu i da je polufinalna utakmica protiv Hrvatske bila jako naporna. Na Svjetskom smo se prvenstvu napatili protiv Danske, a teško je bilo i prije četiri godine na Euru u Švicarskoj. Sva su ta natjecanja teška. Jaki smo u glavama, usredotočeni na utakmicu, željni borbe, hrabri i iskusni. Borimo se do kraja - zaključio je pobjedničkim receptom srednji vanjski igrač francuske rukometne reprezentacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije