Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP POLUFINALE

Karabatić se naljutio i odveo Francuze u finale

Francuska Island
Pixsell
30.01.2010.
u 15:34

Rukometaši Francuske, aktualni svjetski i olimpijski prvaci, lakoćom su izborili finale na Europskom prvenstvu koje u nedjelju završava u Austriji.

U prvoj polufinalnoj utakmici rukometaši Francuske očekivano su, ali i prilično lako pobijedili Island sa 36:28 (16:14). Bila je ta utakmica vrlo slična onoj koju smo gledali u finalu Olimpijskih igara u Pekingu.

Francuzi su vodili od početka do kraja, a Islanđani su tek jednom uspjeli povesti serijom pogodaka 19-godišnjeg Palmarssona (13:12). U tim trenucima razljutio se Nikola Karabatić, koji je na kraju postigao devet pogodaka iz devet pokušaja. Naravno, imao je podršku u vrataru Omeyeru, koji je skupio 15 obrana.

Sedmo veliko finale

Zanimljivo je da su drugi strijelci Francuske bila krila – Guigou i Joli. Obojica su postigla po šest pogodaka, s tim da je Joli svojih šest zabio iz sedmerca. Kod Islanđana su se, uz Palmarssona (šest pogodaka), s po pet pogodaka istaknuli Sigurdsson i Gudjonsson. Francuska je osvojila svoju 12. medalju na velikim rukometnim natjecanjima.

Ovo će im biti sedmo veliko finale. Osvoje li zlato, bit će aktualni europski, svjetski i olimpijski prvaci, što do sada nije uspjelo ni jednoj reprezentaciji.

U finalu Francuska čeka pobjednika meča Hrvatske i Poljske.

EP u rukometu, polufinale:

Francuska - Island 36-28 (16-14)

Komentara 2

DA
danebi
13:55 31.01.2010.

Budu nas popapali?

DA
danebi
16:13 30.01.2010.

A nas bi popapali bez bageta i geramonda...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije