Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI FINALA

Kapetanica Malage: Lokomotiva je dobra, a mi željne pobjede

EHF European Cup Women, Lokomotiva Zagreb - Slavia Praha
Davor Puklavec/PIXSELL
30.04.2021.
u 07:33

"S puno emocija proživljavamo ove povijesne trenutke. Ovo je nešto posebno ne samo za rukomet u Málagi, nego u čitavoj pokrajini Andaluziji", istaknula je Sole, rođena prije 29 godina u Málagi, primorskom gradu na jugu Španjolske.

Kapetanica i najveća zvijezda rukometašica Málage, Soledad López Jiménez, rekla je u petak kako je njena momčad uzbuđena zbog subotnjeg finala EHF Europskog kupa protiv zagrebačke Lokomotive jer je to "povijesna utakmica za čitavu pokrajinu Andaluziju".

"U momčadi vlada ogromno uzbuđenje i velika želja za pobjedom. Ovo finale je nagrada klubu za naporan rad tijekom dugih godina. Mnogi zaposlenici i igračice davali su 100 posto od sebe prethodnih godina da bi smo mi danas bile u finalu", rekla je kapetanica poznata pod nadimkom "Sole" u razgovoru za Hinu.

Málaga u subotu u 19 sati dočekuje Lokomotivu u prvoj finalnoj utakmici EHF Europskog kupa, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Zagrebu.

"S puno emocija proživljavamo ove povijesne trenutke. Ovo je nešto posebno ne samo za rukomet u Málagi, nego u čitavoj pokrajini Andaluziji", istaknula je Sole, rođena prije 29 godina u Málagi, primorskom gradu na jugu Španjolske.

Rukometašice Málage su prvi put izašle u neko europsko natjecanje 2017. godine stigavši do četvrtfinala EHF Europskog kupa. Iduće godine su također ispale u četvrtfinalu. Lokomotiva je, pak, 2017. osvojila to natjecanje a ima i naslov pobjednica EHF kupa iz 1991. godine.

"Bit će ovo teška utakmica jer znamo kako je dobra Lokomotiva. Puna je iskusnih igračica visoke razine", istaknula je Sole, koja igra na poziciji lijevog krila. "Svjesne smo da ćemo morati odigrati ozbiljno svih 60 minuta, u svim aspektima igre, kako bi smo ostvarile dobar rezultat", dodala je.

Málaga je na putu do finala svladala islandski Valur, austrijski Neustadt, srpski Niš, grčki PAOK pa u polufinalu poznanika iz španjolskog prvenstva Atlético Guardés. U sjevernoj pokrajini Galiciji pobijedila je 23-18 a u svojoj Málagi 21-19.

Lokomotiva je istovremeno do finala došla eliminiravši talijanske ekipe Mestrino i Jomi Salerno pa češku Slaviju Prag. Kroz polufinale je prošla bez borbe jer suparnice iz turskog Yalikavaksportsa zbog izolacije igračica uslijed zaraze koronavirusom nisu mogle doputovati u Zagreb.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije