Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKE TENZIJE

Kapetan Dinama se posuo pepelom: Žao mi je, ponijelo me...

Arijan Ademi
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/8
31.08.2019.
u 22:57

- Velika šteta, idemo dalje. Glave gore, idemo gledati druge utakmice. Prvenstvo je tek počelo, još je to dalek put i vjerujemo da će titula biti naša. Žao mi je što me malo ponijelo i što sam dobio crveni karton, ali što je, tu je - rekao je Ademi.

Dinamov napadač Bruno Petković mirno je primio poraz od Hajduka.

- Tenzije su sastavni dio derbija, naravno da su reakcije impulzivnije i da je fitilj svima kraći, ali dobro je završilo, nije bilo većih ekscesa. Hajdukovi igrači više su željeli pobjedu. Iako smo bili dobrim dijelom bolji, nismo iskoristili šanse – kazao je Petković i dodao:

- Ne može jedna momčad dominirati 90 minuta, to bi bila savršena utakmica. Analizirat ću sam sebe i trener će analizirati momčad pa ćemo biti pametniji.

Koliko vas je poremetila Ademijeva ozljeda?

- Kapetan je jedna od okosnica momčadi, ali imamo jako puno dobrih igrača i nikad nam alibi neće biti izostanak jednoga. Svaki koji uđe kvalitetan je.

Jesu li Hajdukovi igrači imali veći motiv, želju?

- Ne mogu reći da su imali veći motiv, i mi smo bili motivirani, derbi je derbi, bez obzira na ljestvicu i činjenicu da smo mi u Ligi prvaka. Možda su bili odlučniji, koncentriraniji i iskoritili su šansu. Nama je možda nedostajala sreća, koja se uvijek traži, a mi je nismo dovoljno tražili.

Je li plasman u Ligu prvaka prouzročio emotivno pražnjenje?

- Prije bih rekao da je to emotivno punjenje, a ne pražnjenje. Zbog Lige prvaka smo sretni, a četiri dana sasvim su dovoljno. Atmosfera? Navijanje je bilo jako dobro.

Kapetan Dinama Arijan Ademi ozlijedio se u 52. minuti i napustio travnjak, a nedugo poslije dobio crveni karton na klupi zbog nesportske reakcije prema sucu Batiniću.

- Velika šteta, idemo dalje. Glave gore, idemo gledati druge utakmice. Prvenstvo je tek počelo, još je to dalek put i vjerujemo da će titula biti naša. Žao mi je što me malo ponijelo i što sam dobio crveni karton, ali što je, tu je - rekao je Ademi.

Na njega se nadovezao Izet Hajrović.

- Bila je čudna utakmica, ne znam što bih rekao. Bilo je tu puno svađa. Ne bih komentirao suđenje. Mogli smo sve riješiti u prvom poluvremenu, ali to je oke. Izgubili smo, glavu gore i idemo dalje - rekao je Izet.

Hajdukov junak bio je Bassel Jradi.

- Bila je ovo luda utakmica s ludim navijačima. Nevjerojatno! Crveni kartoni, golovi, ma sve je bilo ludo. Također je bio i penal na meni. Rekao sam sucu 'kunem se da me dirao', on mi je odmahnuo kao da sam dijete. Od sada moramo biti bolji u gostima i tako zahvaliti navijačima - rekao je ozareni strijelac Bassel Jradi.

Vrlo dobro odigrao je Hajdukov defenzivni vezist Darko Nejašmić.

- Odigrali smo čvrstu momčadsku utakmicu i momčad je pobijedila. Oni su ušli jako, a poslije se ispuhali. Onda smo mi krenuli, a tako oni igraju, na 'refule'. Cijeli život čekam ovo da budemo prvi na ljestvici, odličan je osjećaj. Mene neće gol, ali ni ne treba, bitno da pobjeđujemo. Bila je to muška utakmica, 'na mišiće', teren je bio lošiji pa nismo mogli igrati kao što smo htjeli. Sreća je ovaj put bila na našoj strani, nakon što je nekoliko puta bila na njihovoj. Mi jesmo na prvom mjestu, ali još ima puno utakmica. Da smo i izgubili, ne bi bio kraj svijeta, ali pobijedili smo - rekao je Nejašmić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije