Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Euforija u Splitu

Hajduk slavio u derbiju i izbio na čelo Prve HNL nakon 1399 dana!

Hajduk - Dinamo
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/17
31.08.2019.
u 20:44

Hajduk je punih 18 mjeseci čekao na pobjedu u derbiju.

U derbiju 7. kola Prve HNL nogometaši Hajduka svladali na prepunom Poljudu Dinamo s 1:0 (0:0) i zasjeli na vrh ljestvice. 

Hajduk je slavio golom Libanonca Bassela Jradija u 56. minuti, a bila je to prva pobjeda Bijelih nad Dinamom u Splitu nakon 1259 dana, dok su na prvom mjestu ljestvice HNL-a zasjeli nakon 1399 dana.

Bio je to i prvi prvestveni poraz Dinama, koji je dominirao u prvom dijelu, ali je bio i posve nadigran u drugom dijelu. 

Utakmicu je bolje otvorio Dinamo, pa je u 6. minuti Leovac iz slobodnog udaraca iskosa s desne strane pogodio vratnicu, a u 14. minuti udarac glavom Gojaka prošao je tik pored okvira gola.

U 28. minuti vratar Splićana Ljubić brani opasan udarac Oršića iskosa s lijeve strane i to je bilo sve u vrlo siromašnom prvom poluvremenu u kojem Splićani nisu imali nijedan udarac prema vratima. 

No, tek što je krenulo drugo poluvrijeme Hajduk je mogao do vodstva, ali je požrtvovni Ademi u zadnji trenutak blokirao šut Simića i zaradio ozljedu zbog koje je kapetan Dinama morao izaći iz igre.

Samo minutu kasnije Jairo je uputio prvi šut domaćina na utakmici koji vratar Livaković brani. U 56. minuti Splićani su ipak poveli nakon što je Juranović uputio precizan centaršut prema Nejašmiću, čiji šut glavom Livaković odbija, ali samo na glavu Jradija koji s metra ubacuje loptu u mrežu.

Libanonac je dvije minute kasnije srušen od strane Stojanovića u kaznenom prostoru, ali mu sudac Batinić pokazuje žuti karton zbog simuliranja. 

U 75. minuti sudac Batinić dodjeljuje izravni crveni karton Emilu Dilaveru zbog brutalnog starta nad Nejašmićem, a u nastaloj gužvi crveni karton je zbog prigovora s klupe dobio i Arjan Ademi.

U 80. minuti crveni karton je zbog starta nad Theophilleom dobio i strijelac Jradi. U 86. minuti pokušao je Hajrović s gotovo 35 metara, Ljubić to jedva brani, dok je u 88. minuti Jakoliš prošao dvojicu braniča, izbio sam ispred vratara, ali je njegov udarac bio preslab.

U 91. minuti Gavranović je potpuno sam iz okreta tukao, ali ravno u Ljubića u zadnjoj šansi utakmice. 

Na ljestvici vodi Hajduk s 15 bodova ispred Dinama koji ima 13 bodova. Susret se igrao na stadionu Poljud pred 28.000 gledatelja, a sudio je Batinić iz Osijeka.  

Strijelci: 1-0 Jradi (56)

Crveni kartoni: Dilaver (Din, 76), Jradi (Haj, 80)

Ukupan broj udaraca: 9 - 12

Udarci u okvir: 6 - 4

Udarci iz kuta: 4 - 3

Zaleđa: 0 - 7

Prekršaji: 8 - 10

Žuti kartoni: 4 - 5

Crveni kartoni: 1 - 1 

Posjed lopte: 49% - 51%

Ključne riječi

Komentara 116

Avatar antimaterija
antimaterija
20:49 31.08.2019.

Čestitke Hajduku od dinamovca. Možda neki to ne razumiju ali jak Hajduk je dobar i za Dinamo i obrnuto jer tako HNL postaje bolja liga sa boljim klubovima, većim standardima a time se povećava i broj navijača i u konačnici i zarada.

FR
freeshooter
20:36 31.08.2019.

Prvi put ću glasno izreći, Bjelica je potpuno kriv za ovo, totalni promašaj u sastavu, ignoriranje Majera prelazi sve granice, neka javno kaže da ne voli igrače koji znaju čitati i pisati, sramotno!!!

PA
pappmisi
20:05 31.08.2019.

Ej moj Bjelica, umesto sa B momcadi da rasturis Hajduka ti igras sa umornim igracima , jos uvjek ne znate se odbraniti posle prekida !! Uci od Kloppa gledaj kako se Liverpoll brani posle prekida !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije