Naslovnica Sport reprezentacija

Kao prognanik se popeo na vrh sporta kojim se bavi 250 milijuna ljudi!

U ovom, 47. izboru Luka Modrić upisao se u povijest, jer nagradu je primio već sedmi put, prestigavši tako Davora Šukera koji ima šest nagrada
20. ožujka 2019. u 07:22 3 komentara 646 prikaza
Luka Modrić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list

Luka Modrić sedmi je put postao vlasnikom Sikiričina “Pobjednika” u izboru Nogometaš godine koji je davne 1972. godine pokrenuo pokojni urednik sportske rubrike Darko Draženović, nogometni zaljubljenik koji nije bio ni svjestan u što će se pretvoriti ovaj izbor i ova nagrada.

Luka Modrić NOGOMETAŠ GODINE Luka Modrić: Nagrada Večernjaka puno mi znači, drago mi je da sam prestigao Šukera

I koliko će ona značiti svim nogometašima koji su je dobivali, i koji će je u budućnosti dobiti.

>> Pogledajte video: Luka modrić po sedmi put primio Večernjakovu nagradu 

U ovom, 47. izboru Luka Modrić upisao se u povijest, jer nagradu je primio već sedmi put, prestigavši tako Davora Šukera koji ima šest nagrada.

Na listi dobitnika ove nagrade, koja se itekako poštuje u nogometnom svijetu, mnogi su velikani, virtuozi nogometne lopte poput Šurjaka, Zl. Vujovića, Sliškovića, Mlinarića, Prosinečkog, Bokšića, Šukera, Bobana, Prše, pa u novijoj povijesti Rakitića i Mandžukića..., no nitko nije bio tako dominantan kao virtuoz iz Dalmatinske zagore, Luka Modrić.

Luka Modrić Susret velikih Hrvatski kapetan posjetio Dinamovu legendu

A baš ova protekla, 2018. godina potvrdila je da je Luka Modrić najbolji nogometaš kojeg je Hrvatska ikada imala.

Ako je prije i bilo kakve dvojbe je li bolji Šuker, Modrić, Prosinečki, Boban ili netko peti, sada Luka sam stoji na tronu. Jer, nakon što je ovoga ljeta vodio vatrene prema svjetskom srebru, pritom zasluživši nagradu za najboljeg igrača SP-a, a poslije još dobio i Fifinu, Uefinu i France Footballovu nagradu za najboljeg nogometaša svijeta, postalo je jasno da je Luka najbolji ikada.

>> Stigli reprezentativci, svidjet će vam se Modrićeva poruka na majici

Luka Modrić
1 / 17
Hrvatski reprezentativci okupili su se oko podneva u zagrebačkom hotelu Westin.

A tu svoju savršenu godinu zaokružio je i Večernjakovom nagradom, koja je uvijek imala posebno mjesto u njegovu srcu. Nastavi li igrati na ovoj razini, dobit će sigurno još pokoju. Neka nas povede i do medalje na Euru 2020.!

A mi ćemo se i dalje diviti čovjeku koji je u nogometni svijet krenuo kao prognanik, koji se tijekom karijere borio s podcjenjivanjima, ali je na kraju iz svega izlazio samo jači. I na kraju pokazao da i mala Hrvatska može imati najboljeg na svijetu u sportu kojim se rekreativno ili profesionalno bavi 250 milijuna ljudi! 

r
Reserved
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
  • Avatar dkoor
    dkoor:

    Na ovaj način je on a i puno drugih koji su uspjeli na najvišoj razini dokazao da se može uspjeti bez svih mogućih uvjeta koji su doduše zgodan bonus i olakšavaju život, ali nisu presudni. Ono što je presudno jest ... prikaži još! talent, sreća i neslomljiva volja.

  • Tomi0713:

    Tko bi rekao da Ledinski zna pohvaliti Modrica