Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andy Murray o očinstvu

Kao otac lakše se nosim s porazima i pobjedama

Britain Tennis - Barclays ATP World Tour Finals - O2 Arena, London - 14/11/16 Great Britain's Andy Murray reacts during his round robin match against Croatia's Marin Cilic  Action Images via Reuters / Tony O'Brien Livepic EDITORIAL USE ONLY.
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
17.11.2016.
u 16:22

Oženio se lani u travnju dugogodišnjom djevojkom Kim Sears, a 7. veljače ove godine rodila im se kći Sophia Olivia. Pa sad Andy otac lakše podnosi neke traume, iako je ostao prilično osjetljiv. Za neke i prgav

Pomažu li brak i roditeljstvo tenisačima da postanu još bolji? To pitanje prilično je staro, u jednom se trenutku učinilo nevažnim, no sad se ponovno potencira.

Odlični rezultati Rogera Federera, Novaka Đokovića i Andyja Murraya – a mogli bi se njima pridodati i naši Ivo Karlović i Ivan Dodig – postignuti nakon što su oni postali očevi, ne ostavljaju mnogo prostora za sumnju.

Andy: Ne upadam u euforiju

– To što sam muž i otac ne utječe mnogo na moj tenis, i dalje moram naporno trenirati svakoga dana, idem u teretanu i radim na svojoj igri. No, drukčije je izvan terena: s pobjedama i porazima suočavam se mnogo bolje jer imam nešto kod kuće što je važnije. Ne upadam u euforiju zbog pobjeda, ne tonem zbog poraza, a to u prošlosti nije bio slučaj. Kad sam osvojio Masters u Parizu i postao prvi tenisač svijeta, osjećaj je bio sjajan, ali kad sam došao kući, prestao sam razmišljati o tome, želio sam biti s obitelji – objasnio je nakon pobjede nad Marinom Čilićem 29-godišnji Britanac Andy Murray.

Oženio se lani u travnju dugogodišnjom djevojkom Kim Sears, a 7. veljače ove godine rodila im se kći Sophia Olivia. Pa sad Andy otac lakše podnosi neke traume, iako je ostao prilično osjetljiv. Za neke i prgav.

U tom meču s Čilićem Škotu je zasmetalo čak i škripanje Marinovih tenisica tijekom poena. I sam sudac nije mogao vjerovati na što se Murray žali i, naravno, ništa nije mogao učiniti, jer Marin nije prekršio nikakvo pravilo. No, možda bi Murray otprije dvije godine reagirao još žešće...

– Kad sam vidio kako Federer igra bolje i psihički je stabilniji nakon što se oženio, i ja sam se požurio pred oltar – u jednoj se prilici našalio Đoković.

Parafrazirajući poznatu uzrečicu, mogli bismo zaključiti – iza svakog uspješnog tenisača stoji – žena. A što na to kažu psiholozi. Bi li brak dodatno pomogao i Čiliću?

– Na temelju nekih istraživanja, rekao bih da brak više koristi muškarcima nego ženama. Ako je odnos “pravi”, tada oba partnera iz te veze dobivaju iskrenu podršku koja im koristi i svakako može pomoći u bilo kojoj karijeri. Međutim, istraživanja pokazuju da muškarcima kvalitetan bračni život povećava kvalitetu života i zdravlja više nego ženama. Zašto je tako, možemo samo nagađati. U tom smislu ženidba bi vjerojatno pomogla i Čiliću – kaže naš poznati sportski psiholog Igor Čerenšek. 

Podloga u Zagrebu bit će za nijansu brža

Finale Davisova kupa između hrvatskih i argentinskih tenisača na rasporedu je od 25. do 27. studenoga, a podloga u Areni bit će gotova već do nedjelje, 20. studenoga. Tu nikakvih iznenađenja neće biti jer se postavljanjem podloge bavi hrvatska tvrtka Concept, s 30-godišnjim iskustvom u tom poslu.

– Podloga je ista kao i u Zadru, samo će za nijansu biti brža. Ali još uvijek debelo u gabaritima ITF-a. Na skali od jedan do pet, ona je između tri i četiri. Prema tome, Argentinci se ne moraju brinuti, to oni pušu na hladno. U subotu će ITF i službeno izmjeriti brzinu, ali ja se ne brinem – kaže direktor Concepta Davor Šarin.

>>Tjednik Max! i sport Večernjeg lista pratite i na Facebooku

Komentara 1

PE
peugeot
16:31 17.11.2016.

Andy Murray na teniskom Masters turniru u Londonu - dakle kod kuce i pred svojom publikom ! - maksimalno (zlo)upotrebljava tu cinjenicu koja mu i te kako ide na ruku odnosu na ostalih sedam tenisera kojima London nije mjesto gdje zive niti im je ta MARRY-eva publika naklonjena. Naprotiv!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije