Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKO SLAVLJE

Kanađani preko najvećeg rivala do finala Svjetskog prvenstva!

2021 IIHF World Championship, semifinals: USA vs Canada
Natalia Fedosenko/Newscom/PIXSELL
05.06.2021.
u 16:23

Kanađani u finalu čekaju boljega iz dvoboja Finske i Njemačke.

Kanadska hokejaška reprezentacija prvi je finalist Svjetskog prvenstva elitne skupine u Latviji nakon što su u prvom današnjem polufinalu svladali SAD s 4:2 (1:1, 1:0, 2:1).

Kanađani su strepili do zadnje utakmice regularnog dijela prvenstva hoće li uopće izboriti četvrtfinale, a u nedjelju će se boriti za zlato. Protiv svog najvećeg rivala Amerikanaca Kanađani su već izgubili u Rigi s glatkih 1:5, no danas su finalisti posljednjeg SP-a 2019. pokazali zube i ostvarili peto finale u zadnjih šest godina.

Kanada je meč započela brzim pogotkom već u trećoj minuti Brandona Pirrija, no prije kraja prve trećine Colin Blackwell je izjednačio. Za Kanadu se potom ukazao Andrew Mangiapane, jedan od najboljih igrača ovog Svjetskog prvenstva, zabio je vrataru Calu Petersenu u u 25. minuti, a potom i u 41., kada je svojim sedmim pogotkom u Rigi digao prednost na 3-1.

Sasha Chmelevski zabio je u 44. minuti za neku nadu Amerikanaca, ali ju je ugasio Justin Danforth u zadnjoj minuti.

Kanađani u finalu čekaju boljega iz dvoboja Finske i Njemačke.

Dvoboj za brončanu medalju na SP-u odigrat će se u Rigi u nedjelju u 14.15 sati, a veliko finale u 19.15 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije