Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI U BRLOGU

Kanađanin i Finac pojačali Medveščak

Foto: Medveščak
24.07.2017.
u 14:30

Navijači Medveščaka u sljedećoj će sezoni gledati zvijezdu Finske Liige i dokazanog kanadskog centra, Marka Poyhonena i Tylera Morleya.

Nakon vala domaćih i slovenskih pojačanja, u zagrebačku momčad trenera Camerona pristigli su 29-godišnji Finac Marko Poyhonen i 25-godišnji Kanađanin Tyler Morley.

Poyhonen je cijelu dosadašnju karijeru proveo u domovini Finskoj, a dolazak u Brlog njegov je prvi inozemni transfer. Polivalentni hokejaš koji može jednako dobro igrati u obrani i napadu dolazi iz finske Liige gdje je čak 13 godina proveo u redovima Pelicansa.

Nakon što se dokazao u mlađim dobnim kategorijama kluba, Poyhonen je postao stalni član prve momčadi od 2008. godine. Za klub je u najvišem razredu finskog hokeja odigrao ukupno 433 utakmice uz 34 postignuta pogotka i 84 asistencije. Proveo je i četiri vrlo kratke posudbe u Mestisu (drugoj ligi Finske) igrajući za Heki i Peliitat. 

Najveći uspjeh u Poyhonenovoj karijeri je ulazak u finale Liige 2012. godine kada je za Pelicanse odigrao 16 utakmica u doigravanju. U posljednjoj je sezoni za klub odigrao 56 utakmica uz 25 postignutih bodova. Za finsku reprezentaciju nastupao je u selekcijama do 16 i 20 godina odigravši ukupno devet susreta.

- Marko je odličan klizač i prošle je sezone u svojoj momčadi predvodio braniče po postignutim golovima. Bit će veliko pojačanje u igri s igračem više i donosi veliku obrambenu kvalitetu iz jedne od najjačih europskih liga - kazao je sportski direktor Medvjeda Aaron Fox.

Drugo Medveščakovo pojačanje dolazi iz kanadskog Burnabyja, a radi se o centru Tyleru Morleyju koji je karijeru u juniorskom danima gradio kroz PIJHL i BCHL. U tim je ligama kroz pet sezona odigrao 237 utakmica postigavši pritom 72 gola uz 94 asistencije!

Bio je to dovoljan doseg za odlazak na fakultet. Točnije, Morley je završio na Sveučilištu Aljaska gdje je proveo četiri sezone prožete odličnim individualnim rezultatima. U prvoj je sezoni ušao u najbolju momčad novaka, a tijekom sezona 2014/15 i 2015/16 uvršten je u prvu All-Star momčad zapadne konferencije u NCAA ligi. Odlične igre u NCAA-u donijele su mu i status kapetana momčadi u posljednjoj sezoni.

- Tyler je brz ofenzivni igrač koji bi trebao biti efikasan u EBEL-u. Prošle je godine igrao u AHL-u, a prije toga je bio odličan NCAA igrač. Trebao bi nam dati dodatnu kvalitetu na centarskoj poziciji - zaključio je Fox.

U Morleyjevu korist dovoljno govore i brojke koje kažu kako je tijekom četiri godine na Sveučilištu odigrao 129 utakmica postigavši pritom nevjerojatna 122 boda. Svoj je put u prošloj sezoni nastavio u AHL-u gdje je za San Diego Gulls odigrao 48 utakmica, a ekipa je pritom ušla i u doigravanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije