Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKLONJENE PREPREKE

Kamp hrvatske reprezentacije će biti gotov za dvije godine, a vrijedi oko 4 milijuna eura

storyeditor/2023-05-19/kamp.jpg
Foto: TOMAŽ SKALE
20.05.2023.
u 18:43

Donijeli smo važnu odluku ne samo za Veliku Goricu nego Hrvatsku, kazao je premijer Andrej Plenković

Glasnije nego ikada ranije ovih dana se priča o gradnji nogometnog kampa hrvatske reprezentacije. Tako su zadnja dva desetljeća uglavnom počinjali izvještaji o ovoj temi. Jer, godinama je priča o tom ogromnom iskoraku u našoj nogometnoj infrastrukturi služila samo kao politički alat. No jučer je Vlada Republike Hrvatske napravila najkonkretniji potez do sada kada je rješavanje ovog problema u pitanju.

HNS-u je, naime, darovala zemljište veličine 92.000 kvadratnih metara u Velikoj Gorici radi izgradnje sportskog rekreacijskog centra za potrebe razvoja i edukacije sportaša, trenera i sveobuhvatne nužne logistike. Zemljište se nalazi na raskrižju Avenije Ivana Pavla II. i velikogoričke obilaznice.

Tom potezu prethodila je sjednica velikogoričkog Gradskog vijeća na kojoj je jednoglasno donesena odluka o ciljanim izmjenama i dopunama urbanističkog plana kojim je zemljište budućeg nogometnog kampa hrvatske reprezentacije stavljeno u zonu sporta i rekreacije. Tako je, čini se, otklonjena i posljednja administrativna prepreka za realizaciju ove investicije.

– Donijeli smo važnu odluku, ne samo za Veliku Goricu nego Hrvatsku, darujemo zemljište za nogometni kamp – rekao je premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade.

Vrijednost nekretnine je ukupno 4,22 milijuna eura, a HNS je prošli mjesec platio procjenu troškova od 500 eura jednom trgovačkom društvu, stoji u Vladinoj odluci. Također, HNS je obećao realizirati projekt u pet godina od dana sklapanja ugovora, koji uskoro treba biti potpisan. Iako, po nekim bi procjenama gradnja kampa trebala trajati oko dvije godine.

07.04.2023., Velika Gorica - Pogled iz zraka na zemljiste gdje se planira gradnja nogometnog kampa Hrvatskog nogometnog saveza. Photo: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Kamp podrazumijeva izgradnju četiri nogometna igrališta, od kojih će glavni imati između 2000 i 3000 sjedećih mjesta, atletske staze, multifunkcionalne sportske dvorane s ugostiteljskim sadržajima za smještaj i prehranu sportaša i drugih korisnika.

– Ovo je natpolitičko pitanje i zato mi je drago da su svi stavili interes našeg grada na prvo mjesto. Aktivno smo pristupili svim procesima, odredili rokove i uspješno ostvarili zadane ciljeve te ispoštovali sve rokove prema Hrvatskom nogometnom savezu. Ovaj uspjeh svjedoči o spremnosti Velike Gorice da odgovori svim izazovima i realizira projekte koji doprinose razvoju cijele regije. Velika Gorica postala je dom hrvatskog nogometa koji nam je toliko veselja i radosti pružio. Garancija nogometnog kampa je ulaganje u budućnost, da će nam u budućnosti pružati svjetske rezultate, čime Velika Gorica postaje prepoznatljiva ne samo na karti Hrvatske već i cijeloga svijeta! – kazao je Krešimir Ačkar, gradonačelnik Velike Gorice.

Ovakvim razvojem situacije zadovoljan je, naravno, i Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

– Želim zahvaliti Vladi Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem te resornom Ministarstvu graditeljstva s ministrom Brankom Bačićem na ovakvoj odluci, izrazito važnoj za budućnost hrvatskog nogometa. Vlada Republike Hrvatske ovim je potezom potvrdila da brine o sportu te da poštuje vrijednost nogometnih rezultata i prepoznaje važnost nogometa u društvu. Radi se o uistinu strateški važnom projektu te s puno volje i odlučnosti krećemo prema izgradnji ovog nogometnog kampa – naglasio je Kustić i dodao:

13.02.2023., Zagreb - Predsjednik Vlade RH Andrej Plenkovic upisao se u knjigu zalosti povodom smrti Miroslava Cire Blazevica. Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustica, predsjednik Vlade Andrej Plenkovic Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

– Također, želim zahvaliti Gradu Velikoj Gorici na čelu s gradonačelnikom Krešimirom Ačkarom, koji su od početka pokazali veliku želju da ovaj kamp bude u Velikoj Gorici, a pritom su tu ambiciju pratili i brzim, hrabrim i jasnim odlukama. Stoga sam uvjeren da će nam Velika Gorica biti sjajan partner za ovaj kapitalni projekt kojem se može veseliti svaki član nogometne obitelji.

Zaista ne treba posebno naglašavati što bi realizacija ovog projekta značila za novi iskorak našeg nogometa. Posebice kada govorimo o našem međunarodnom imidžu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije