Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS MORA REAGIRATI

Kamo smo stigli kada Soudanija rasistički vrijeđa član Cibalije!

Cibalia Dinamo HNL Soudani
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/3
16.04.2018.
u 16:32

Nažalost, Soudani nije prvi igrač koji je doživio rasističko vrijeđanje u HNL-u.

Taman kada smo pomislili da rasističko vrijeđanje igrača, samo zato što je drukčije boje kože, u hrvatskom nogometu polako iščezava, rasizam se u subotu vratio na utakmici Cibalije i Dinama u Vinkovcima. I to rasizam u najgorem mogućem obliku, jer nije bio dio “folklora” s tribina, nije stigao od navijačkih skupina, već iz usta sportskog radnika, kondicijskog trenera Cibalije Hrvoja Bradašića.

Delegat i sudac utakmice nakon utakmice Cibalije i Dinama u zapisnik su unijeli sljedeće:.

“Po završetku utakmice, prilikom ulaska u tunel te opetovano u tunelu, kondicijski trener Cibalije vrijeđao je gostujućeg igrača Soudanija riječima “j...m ti majku crnu” i “j...m ti majku klošarsku!”.

Riječi su to zbog kojih bi ga trebalo suspendirati iz nogometa na nekoliko godina. Jer kakav bismo primjer dali mladima kad bismo blagom kaznom prešli pokraj ovako ružnih, rasističkih riječi jednog sportskog radnika...

Cibalija je u grčevitoj borbi za opstanak, strasti uoči i za vrijeme utakmice bile su jako velike, no ništa ne može opravdati ovakav Bradašićev rasistički ispad u tunelu poslije utakmice. Ne može ga opravdati ni činjenica što Soudani nije omiljen među Vinkovčanima zbog onog simuliranja jedanaesterca prije godinu i pol na dvoboju s Cibalijom.

Ali to, kao ni Soudanijeva boja kože, alžirsko državljanstvo ili drugačija vjera od naše, nikako ne smiju biti razlog Bradašićeva ružnog ispada.

Nažalost, Soudani nije prvi igrač koji je doživio rasističko vrijeđanje u HNL-u. Tamnoputi Brazilac Sammir nekoliko je puta bio na meti rasista, koji su hukanjem oponašali majmuna, a svojedobno je na Poljudu izvješen transparent “Maksimirski ZOO – Chago, Etto, Da Silva.

No u subotnjem slučaju iz Vinkovaca prvi put u povijesti dogodila se situacija da rasizam stiže iz usta sportskog radnika.

I zato HNS mora drakonski kazniti Cibalijina kondicijskog trenera. Sve ostalo bilo bi sumrak civiliziranog ponašanja.

Komentara 7

DU
Deleted user
17:11 16.04.2018.

Nisam navijac Dinama, ali isprika ovim putem u moje ime g. Soudaniju. A onom pajacu kond. treneru Cibalije ,sram ga moze biti ,ako je pravde , HNS treba DOZIVOTNO zabraniti da se profesionalno bavi nogometasima. Vredjanje nekog po nacionalnoj , , vjerskoj ili rasnoj osnovi je dno dna primitivizma.

DU
Deleted user
18:23 16.04.2018.

Nešto se slabo pisalo lanjsko vređanje cure sada supruge Vešovića igrača Rijeke ?

ST
stimo
19:24 16.04.2018.

sve zapoceli novinari indexa i vecernjeg lista vrijedajuci rukovodstvo i igrace dinama sta ste ocekivali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije