Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANCUZI O DINAMU

Källström: Sammir je sjajan, je li bio u Malmöu?

\'Lyon\'s french goalkeeper Hugo Lloris (2ndL) jumps to grab the ball during the French L1 football match Brest vs Lyon on August 20, 2011 in Brest, western France. AFP PHOTO / FRED TANNEAU\'
AFP
27.09.2011.
u 09:57

Lyonov Šveđanin Kim Källström poznaje Dinamo Vratar Lloris pribojava se Sammira, a poznaje Leku i Cufréa.

Dejan Lovren već je uvelike pomogao Dinamu. Nehotično, nespretno, ali vrhunski ubojito: na prijateljskoj utakmici u Genku sjajni Brazilac Ederson, Lyonova desetka, zabio se u Lyonovu "bosansku stijenu" i stradali su mu ligamenti koljena, iskočila je čašica! Tri mjeseca "aut", liječenje u Brazilu...

I naravno da to sada nije Lyon iz najboljih dana kad četvorica koja nedostaju zajedno vrijede 48 milijuna eura – Gourcuff i Lisandro Lopez po 20 milijuna (zajedno su zabili čak 24 gola u Ligi prvaka!), Ederson 5,5, Cris 2,5.

Uzmemo li da je i Dinamo hendikepiran neigranjem Bišćana, koji je jednako važan za obranu kao Cris, preostala trojica ranjenih lavova otprilike su  kao da plavima nedostaju Sammir, Badelj i Rukavina. Bez njih je to 50 posto slabija momčad...

Lyonov motor, Šveđanin Kim Källström (29), kazao nam je da je već gledao Dinamo, još prije nego što im je trener Garde pokazao DVD.

– Gledao sam Dinamove utakmice s Malmöom, zanimalo me kako će proći moji Šveđani. Vidio sam dva Dinamova lica. U prvoj su bili briljantni, a u drugoj daleko od toga. Po svemu što sam vidio u uzvratu, Dinamo je trebao ispasti. Ali imao je sjajnoga vratara koji je radio čuda – kaže Källström koji je u Rennesu svojedobno bio suigrač Ivice Mornara.

– Da, bili smo dobri prijatelji, sjećam ga se dobro – nasmijao se Šveđanin.

Koga ste još uočili od Dinamovih igrača?

– Pa nije bilo teško uočiti da je Brazilac Sammir klasa, uz vratara najbolji dinamovac. Ali ne sjećam ga se dobro iz druge utakmice protiv Malmöa – dodao je.

Lyonovi igrači ovih su dana poprilično distancirani od novinara iako im sjajno ide u francuskom prvenstvu. Čudno, ali ne daju intervjue, ne guraju se na presice, govore samo u mixed-zoni poslije utakmice. Ipak, poslije treninga naletio je sjajni vratar Hugo Lloris...

– Cijenimo Dinamo, nije slučajno u Ligi prvaka. Na ovoj razini nemamo pravo nikoga podcjenjivati jer nam se to lako može razbiti o glavu. Evo, vidjeli ste kakvu nam je štetu napravio Caen u prvenstvu – kaže vratar Lyona i francuske reprezentacije.

Mnogi Lyon smatraju velikim favoritom?

– Nije to dobro, jer Dinamo je suparnik kojega ne poznajemo, tko zna što nas čeka. Ja o Dinamu mislim sve najbolje, uz bok je nama i Ajaxu i za pobjedu će nam trebati vrhunska igra. U Dinamu poznajem Cufréa i Leku, jer sam protiv njih igrao, a upozorili su me na Brazilca Sammira. O njemu sam čuo sve najbolje – dodao je Hugo Lloris.

Kaže da nikada nije bio u Hrvatskoj. Jednom je turistički posjetio Sloveniju, a s tricolorima bio je u Beogradu...

Ključne riječi

Komentara 2

SE
serđo
10:09 27.09.2011.

ne, bio je u ludnici.

DR
dragogera
11:35 27.09.2011.

kao cuo sam da je dobar,al ga nisam vidio da igra,kallstrom je sve rekao i to je istina,jedino jos dinamov stozer okolo upozorava sve na sammira,nebili ga ga netko mozda vec konacno i kupio,al tesko prodati prosjecnog igraca sklonog glupostima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije