Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOVORIO I O MODRIĆU

Kalinić otkrio da bi volio opet igrati za Hrvatsku, no ima uvjet

Nikola Kalinić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/5
12.10.2018.
u 21:11

- Odlučio sam nastaviti igrati na najvišoj razini, kineski nogomet ne bi me zadovoljio, a ni obitelj ne bi bila sretna selidbom u Aziju.

Nikola Kalinić ovog je ljeta iz Milana stigao u Atletico Madrid, gdje je u ovoj sezoni odigrao 142 minute.

- Došao sam radi stila igre, svi žele napadati, nije tolika koncentracija na obranu kao u Italiji - otkrio je hrvatski napadač razloge transfera.

- Zašto sam odabrao Atletico? Pa kad te zove jedan od najvećih klubova na svijetu, ne razmišljaš puno. Simeone me nazvao i razgovarali smo dugo, rekao mi je da me želi i da ću često igrati jer će biti dovoljno utakmica za sve napadače.

U Milanu Kaliniću nije bilo lako, pogotovo na početku.

- Za mene je sve bilo jako teško. Nisam mogao biti na pripremama s momčadi tijekom predsezone. Trenirao sam sam u Splitu čekajući da se transfer realizira - rekao je Kalinić pa dodao:

- Stigao sam u klub kada je sezona već počela. Imao sam puno problema s ozljedama.  Milan je veliki klub koji je navikao na borbu za trofeje i koji ne želi čekati na rezultate. Međutim, tog ljeta je stiglo 11 novih igrača i potrebno je vremena da se nešto izgradi.

Dotaknuo se Kalinić i trenera rossonera Gennara Gattusa.

- Gattuso je nevjerojatan trener. Izvan nogometa je pravi šaljivdžija, ali na treninzima i utakmicama on daje sve od sebe i želi da mu se igrači oduže na isti način. Pritišće vas. On je 'lud', ali na dobar način. Sjajna je osoba i mislim da Milan može daleko dogurati s njim.

Progovorio je Kalinić i zašto nije želio otići u Kinu kada mu je na stol stigla nemoralna ponuda.

- Nudili su mi puno novca, ali ne igram jedino radi novca, nego zato što volim nogomet. A da sam otišao na Daleki istok, moja bi karijera završila. Odlučio sam nastaviti igrati na najvišoj razini, kineski nogomet ne bi me zadovoljio, a ni obitelj ne bi bila sretna selidbom u Aziju.

Pitali su Španjolci i Kalinića tko zaslužuje Zlatnu loptu - Modrić ili njegov suigrač u Atleticu Griezmann.

- Neću na to odgovoriti. Obojica su sjajni igrači i jedni od najboljih.

Otkrio je Kalinić i kako je otvoren za povratak u reprezentaciju.

- Otvoren sam za povratak. Teško je za objasniti no jasno je da bih se volio vratiti, ali neke stvari se moraju promijeniti.

O onome što se dogodilo na SP-u u Rusiji nije želio.

- Već se puno govorilo o tome. To je prošlost. To što se dogodilo je jedna duga priča i o njoj se već puno govorilo.

>> Pogledajte i kako Bolt zabija

Komentara 29

QU
quovadis
17:44 12.10.2018.

Koji tukac....samo ti grij klupu. Tu ti je najbolje...

HR
hr76
17:24 12.10.2018.

Imao je svijet na pladnju, i onda mu se dogodio neki krivi klik u glavi.... šteta, danas bi uz Luku i Raketu bio glavni u repki.

WE
weAreCro
18:54 12.10.2018.

Kreten nece odgovorit na pitanje da ne bi uvrijedio suigraca kojeg poznaje jedva nekoliko mjeseci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije