Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OI 2024.

ANKETA Kakva usporedba: 'Revolucionarna' maskota Olimpijade izgleda kao - klitoris?

Predstavljene maskote Olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2024. u Parizu
Foto: Gao Jing/XINHUA
1/4
16.11.2022.
u 08:30

Novinar Quentin Girard rekao je da je 's anatomske točke gledišta', imati klitoris kao francusku olimpijsku maskotu 'vrlo dobra vijest' i znači da je nakon godina tabua i nedostatka obrazovanja, zemlja kolektivno 'napokon shvatila kako jedna izgleda' .

Francuske maskote za Olimpijske igre 2024. izgledaju kao ogromni 'klitorisi u tenisicama', a francuski list Libération to je pozdravio kao revolucionarno odstupanje od tradicionalnog falusnog simbola Eiffelovog tornja, javlja The Guardian

Kada su dvije trokutaste crvene maskote, Phryges, predstavljene za Olimpijske i Paraolimpijske igre, predstavljene su u obliku frigijskih kapa, okruglih, stožastih šešira povezanih s Francuskom revolucijom.

Pariški organizacijski odbor rekao je da je to bila prilika za 'utjelovljenje francuskog duha nudeći nešto novo' u odmaku od tradicionalnog životinjskog lika koji se često bira za Olimpijske igre.

(221114) -- SAINT DENIS, Nov. 14, 2022 (Xinhua) -- Tony Estanguet, President of Paris 2024, poses with the Phryges, unveiled as the official mascots of Paris 2024 Olympic and Paralympic Games during a press conference in Saint Denis, France, Nov. 14, 2022. (Xinhua/Gao Jing) Photo: Gao Jing/XINHUA
Foto: Gao Jing/XINHUA

Ali male crvene figure brzo su uspoređene s klitorisima sa smajlićima. Imaju značajnu sličnost s ogromnim crvenim klitorisom na napuhavanje koji je feministička skupina postavila nasuprot Eiffelovog tornja na prošlogodišnji Međunarodni dan žena.

Novinar Quentin Girard rekao je da je 's anatomske točke gledišta', imati klitoris kao francusku olimpijsku maskotu 'vrlo dobra vijest' i znači da je nakon godina tabua i nedostatka obrazovanja, zemlja kolektivno 'napokon shvatila kako jedna izgleda' .

Izgleda li maskota OI 2024. kao klitoris?

>> VIDEO: Ekskluzivno iz sjedišta Uefe: Dogovor je pao, rušit će se Maksimir i graditi novi stadion s 32.000 mjesta!

Komentara 3

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
10:05 16.11.2022.

Svatko vidi što mu fali.

DU
Deleted user
11:51 16.11.2022.

Onaj kome je samo seks u glavi i vidi takve stvari. Mene, uopće, ne podsjeća.

LI
liliZG
22:59 07.12.2022.

meni izgleda kao da je netko francuzu amputirao vrh jezika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije