Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA liga

Kakva drama! Cedevita izgubila u prvoj polufinalnoj utakmici

Cedevita izgubila od Budućnosti u 2. kolu Top 16 faze 7 Days Eurokupa
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
18.03.2018.
u 23:04

U prvoj utakmici drugog polufinalnog para Crvena zvezda je uvjerljivo svladala Mornar sa 91-63.

Košarkaši Cedevite u prvom su susretu polufinala doigravanja regionalne ABA lige izgubili na gostovanju kod Budućnosti u Podgorici sa 83-84 (23-24, 11-15, 30-22, 19-23).

Cedevita je propustila veliku priliku povesti sa 1-0 u seriji koja se igra na dvije pobjede, na ulasku u posljednju minutu vodila je sa 83-79, a 15 sekundi prije kraja njezin najefikasniji igrač Will Cherry imao je kod vodstva 83-82 dva slobodna bacanja, no oba je promašio, da bi bivši igrač Cedevite Nemanja Gordić tri sekunde prije isteka vremena pogodio oba slobodna bacanja i doveo Budućnost u vodstvo od 84-83. U preostalom vremenu pobjedu Cedeviti ponovno je pokuao donijeti Cherry, ali je promašio težak šut s pet metara iskosa preko ruke.

U junaka Budućnosti izrastao je upravo Gordić, on je postigao svih pet posljednjih poena na susretu. Prvo je tricom smanjio na 83-82, a potom je bio i miran s linije slobodnih bacanja u samoj završnici. S druge strane, Cherry je pogodio svih sedam prvih slobodnih bacanja na utakmici samo da bi promašio dva ključna.

Cherry je susret okončao sa 24 koša, Demetris Nichols je dodao 19 za Cedevitu, dok je Gordić predvodio Budućnost sa 23 ubačaja.

Druga utakmica igrat će se za tjedan dana u Zagrebu, a eventualna odlučujuća treća bi se igrala 31. ožujka u Podgorici.

U prvoj utakmici drugog polufinalnog para Crvena zvezda je uvjerljivo svladala Mornar sa 91-63.

Ključne riječi

Komentara 8

LA
laki13
10:19 19.03.2018.

Bruka i sramota hrvatskoga sporta!

Avatar links
links
07:36 19.03.2018.

nije to bilo loše, Budučnost se prepala... zašto nije igrao visoki amer? biti će teško u uzvratu, treba dati više minuta Musi, manje Ramljaku i Krušlinu... preozbiljne su ovo tekme za njih

SV
svitilnik
23:48 18.03.2018.

Gospodo iz HKS-a i Ministarstva nadležnog za sport, zar vi ne vidite da HINA jednostavno, bez skrivanja ignorira Hrvatsku ligu i ne piše izvještaje s njenih utakmica (Split - Zadar) za razliku od utakmica naših klubova u ABA ligi. Vi to ne vidite i ne poduzimate ništa da bi se to promijenilo. Mi plaćamo i HKS i Ministarstvo i HINA-u i zato tražimo od vas da nas zaštitite od ovih podmetanja raznih antihrvatskih likova. Tražimo da zaštitite hrvatsku košarku. Dosta ste držali glavu u pijesku, dignite glave ili odlazite sa svojih mjesta. Zar smo došli do toga da će nas ucijenjivati bez posljedica razni likovi koji vode svoju privatnu ligu. Da nećemo u Europska natjecanja ako ne igramo njihovu ABA ligu ? Pa oni nas otvoreno ucjenjuju ! Dokle ćemo to trpiti i davati novac za to ? Vratite nam našu Hrvatsku ligu kakva je bila u vrijeme kada se igralo s 12 klubova, dvokružno, s ligom za prvaka i razigravanjem za prvaka i ligom za ostanak. Donesite raspored odigravanja utakmica i nemate što dogovarati s ABA ligom. Tko želi igrati ABA ligu to je njihov problem. Neka sami to financiraju. Mi ne želimo i nećemo ( mislim na gradove). Hrvatski klubovi moraju igrati fibinu europsku ligu, tko neće, treba ga kazniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije