Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKO PRIZNANJE

Kakva čast za dva mlada Hrvata! Odabrani u ugledno svjetsko društvo

Antonio Marin
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
17.06.2020.
u 07:00

Nagradu Golden Boy 2003. godine osnovao je talijanski Tuttosport, a prvi je osvajač bio Rafael van der Vaart. U međuvremenu su nagradu osvajali igrači poput Messija, Rooneya, Mbappéa, Isca, Pogbe, Sterlinga i tako dalje, a posljednji trofej je pripao Joãou Félixu

Hrvatski mladi nogometaši Antonio Marin i David Čolina uvršteni su na popis sto igrača nominiranih za nagradu Golden Boy (Zlatni dečko), nagradu za najboljeg svjetskog nogometaša do 21 godine. Dva naša 19-godišnjaka zavrijedila su popis svojim potencijalom, Marin ponajviše u Dinamovoj B momčadi gdje se proslavio u juniorskoj Ligi prvaka, a Čolina igrama na lijevoj strani u Hajduku nakon što je došao iz Monaca.

Na popisu 100 mladih zvijezda odmah u oči upada nekoliko favorita.

Vjerojatno je prvi favorit ljestvice Erling Braut Haaland koji je pokorio nogometni svijet igrama za Salzburg i Dortmund. Među favoritima još su i Sancho, Davies, Fati, Camavinga, Foden, Saka, Hudson-Odoi i Martinelli.

Nagradu Golden Boy 2003. godine osnovao je talijanski Tuttosport, a prvi je osvajač bio Rafael van der Vaart. U međuvremenu su nagradu osvajali igrači poput Messija, Rooneya, Mbappéa, Isca, Pogbe, Sterlinga i tako dalje, a posljednji trofej je pripao Joãou Félixu.

Gledamo li klubove i nacije, najuspješniji po broju nagrada Golden Boy su Francuska (3) i Manchester United (3).

>>> Pogledajte kako je Grezda napao Čolaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije