Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAŠI SJAJNI IGRAČI

Kakva blagodat za Dalića: Hrvati vuku Inter, Real i Chelsea!

20.09.2021.
u 06:30

A to je da trojica hrvatskih reprezentativaca, Brozović, Modrić i Kovačić drže sve konce igre u tri europska velikana, Interu, Real Madridu i Chelseaju

Talijanski sportski dnevnik La gazzetta dello Sport u izvješću s utakmice talijanskog prvenstva Inter – Bologna 6:1 našeg reprezentativca Marcela Brozovića ocijenio je sa 7.5, što je pola ocjene manje od igrača utakmice Lautara Martineza.

– Možda će ovo zvučati pretjerano, ali Brozović je pod Inzaghijem napredovao i dobio sve ključeve Interove igre, što nije bio slučaj kod prijašnjih trenera. Nezamjenjiv je – stoji u Brozovićevoj opisnoj ocjeni u Gazzetti.

Ako nije pretjerano, onda je od talijanskog novinara – činjenično netočno. Na primjer, kako je to Brozović mogao napredovati kod Simonea Inzaghija ako ga je taj trener do sada vodio u samo pet utakmica?

Dobio je sve ključeve Interove igre? Nije bio slučaj kod prijašnjih trenera? Ha!? Pa Brozović je ključeve Interove igre dobio još kod trenera Mancinija, kod kojega je odigrao 51 utakmicu, zadržao ih je kod Spallettija (75 utakmica), a kod šampionskog trenera Intera Contea (88 nastupa) bio je apsolutni gazda na terenu, igrač sa svim ovlastima, jedan od nezamjenjivih, uz Handanovića, Škriniara, Lukakua.

Na kraju, čak je i Simone Inzaghi u svojoj izjavi nakon utakmice neizravno demantirao novinskog izvjestitelja.

– Brozović nam je jako važan, postoji razlog zašto je igrao kod svih trenera u Interu – rekao je strateg Inzaghi.

Toliko o Brozoviću 2021./2022.

Broz među deset najskupljih

No nije tema ove priče ispravljanje Gazzettinih netočnih navoda. Oni su samo prilog tezi kako Brozović u ovom trenutku predstavlja jednoga od najvrjednijih nogometaša svijeta na svojoj poziciji, a još više onoj tezi koju bi svaki svjetski izbornik doživio kao neviđenu blagodat. A to je da trojica hrvatskih reprezentativaca, Brozović, Modrić i Kovačić drže sve konce igre u tri europska velikana, Interu, Real Madridu i Chelseaju. Sva trojica su ideolozi, motori i ključne poluge veznoga reda, neumorni i nepresušni u svojoj kreativnoj energiji, oni koji, kako se to popularno kaže, rade razliku na terenu.

Protutežu takvoj klasi u veznom redu, s trojicom sličnih genijalaca, posjeduju samo još samo Talijani, s Barellom, Jorginhom i Verrattijem.

Vratimo se ipak Marcelu Brozoviću, za kojega, unatoč blistavom izdanju protiv slabašne Bologne, još ne možemo reći da igra sezonu života. Na primjer, u redoslijedu najbolje ocijenjenih igrača Intera ove sezone na specijaliziranom nogometnom web-portalu sofascore.com, naš reprezentativac tek je na podjeli 10. mjesta s Federicom Dimarcom, s prosječnom ocjenom 7.13. U tom poretku prvo mjesto zauzima Edin Džeko s prosjekom ocjena 7.65, a drugoplasiran je Hakan Calhanoglu sa 7.60.

Marcelo “Okujski”, igrač nadomak 29. godine, na Transfermarktu vrijedi 40 milijuna eura, po čemu je drugi najskuplji hrvatski nogometaš iza Matea Kovačića (45 milijuna eura), šesti po vrijednosti u Interovim redovima, dvadeseti u poretku najvrjednijih igrača Serie A te na podjeli 10. mjesta svih defenzivnih veznih svijeta. Od Marcela više vrijede Kimmich (90 milijuna), Rice, Rodri, Casemiro, Ndidi, Fabinho, Kante, Neves i Jorginho.

Dostići će Maicona

I još nešto o Marcelu. On je protiv Bologne upisao svoj 247. nastup za Inter, što je za stranca u redovima ovoga kluba, poznatoga po igračkim promenadama, doista raritet. Tako je Brozović po broju nastupa nadmašio brojna velika imena koja su prodefilirala u crno-plavom dresu, poput Christiana Chivua (169 nastupa), Figa (140), Matthäusa (153), Zlatana Ibrahimovića (116)... Prvi sljedeći kojega će Marcelo prešišati jest Brazilac Maicon koji je skupio 249 nastupa.

Ivan Perišić trenutačno je na također impresivnih 209, no Ivan je u ponešto drukčijoj poziciji kod Inzaghija nego Brozović. Perišić je i kod ovoga trenera lijevi branič, što u njegovim godinama (32) u energetskom kontekstu nije idealna pozicija, a nije ni ono što Perišiću, izrazitome ofenzivcu, najviše odgovara.

Ivan kod Inzaghija još ni jednom nije odigrao svih 90 minuta. Ima ukupno četiri nastupa, na travnjaku je proveo ukupno 243 minute, niti se upisao u strijelce, niti ima ijednu asistenciju. U talijanskom prvenstvu ima prosjek ocjena 6.70, nije ni među 15 najbolje ocijenjenih igrača Intera. A svi znamo da Ivan Perišić vrijedi mnogo više od toga.

Komentara 5

DU
Deleted user
08:19 20.09.2021.

koje pametovanje :) ali neka, super je za šankom imati o čemu razgovarati!

CR
crocro
08:15 20.09.2021.

Ja zamjećujem samo jedan mali sićušni problem. Primjećujem da naši hvaljeni i uzoriti igrači koji vani zabijaju i odlučuju u važnim utakmicama, kada igraju za reprezentaciju nisu tako efikasni i funkcionalni. Ne znam zbog čega i da li sam u krivu. U svojim klubovima sjaje a sjaj takve snage ne vidi se u reprezentaciji. Ne zna zašto i da li sam u krivu, ako sam u krivu onda ne primjećujem realno. Ja bih samo želio da naši vrli igrači iz velikih europskih klubova imaju isti sjaj u svojem klubu i svojoj reprezentaciji. Ispričavam se svima ako krivo vidim.

GA
gafe
09:58 20.09.2021.

Ljepo i super ali za jedan dobar rezultat na SP nece to biti dovoljno. Treba se jedan napadac koji ce te lopte pospremit u gol, i to ne svaku petu utakmicu nego barem svaku drugu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije