Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Silvio Berlusconi

Kako je Silvio vladao talijanskim nogometom, uz stotine tužbi i tisuće sudskih saslušanja...

FILE PHOTO: Former Italian PM Berlusconi attends a rally in Rome
Foto: REMO CASILLI/REUTERS
1/6
12.06.2023.
u 22:49

Berlusconi je bio kontroverzna osoba i često se žalio na viktimizaciju - osobito od strane tužitelja u njegovom rodnom Milanu - jednom prilikom tvrdeći da se pojavio 2500 puta pred sudom u 106 suđenja tijekom 20 godina.

AC Milan je odao počast bivšem vlasniku Silviju Berlusconiju nakon njegove smrti u 86. godini u ponedjeljak. Berlusconi je kupio klub 1986. godine i pretvorio ga u jednu od najuspješnijih momčadi. Pod njegovim vodstvom Milan je osvojio pet europskih trofeja, kao i osam naslova prvaka Italije. Klub je 2017. prodao kineskim investitorima za 740 milijuna eura. 

Predsjednik Fife, Gianni Infantino, opisao je Berlusconija kao "vizionara". Milan je na svom twitter profilu napisao: 

- Duboko smo ožalošćeni, AC Milan žali zbog smrti nezaboravnog Silvija Berlusconija i želi se obratiti obitelji, suradnicima i najdražim prijateljima kako bi podijelili naše suosjećanje...'

Bivši talijanski premijer vratio se nogometu manje od 18 mjeseci nakon prodaje Milana kada je njegova holding kompanija Fininvest kupila 100% udjela u trećeligašu Monzi 2018. godine.

Berlusconi i bivši izvršni direktor Milana Adriano Galliani doveli su klub do Serie A po prvi put u njihovom 110-godišnjem postojanju.

U priopćenju Monze stoji: 'Zauvijek s nama. Adriano Galliani i cijeli AC Monza žale zbog gubitka Silvija Berlusconija. Praznina koja se nikada ne može ispuniti, zauvijek s nama. Hvala na svemu, predsjedniče....'

Menadžer Real Madrida Carlo Ancelotti, tijekom svoje igračke karijere, pomogao je Milanu da podigne svoj prvi naslov prvaka u Berlusconijevoj eri 1988. godine i vratio se u klub od 2001. do 2009. godine.

Talijana je Berlusconi kritizirao tijekom njegovih ranih sezona zbog njegove navodne obrambene taktike, ali je dva puta osvojio Ligu prvaka, Coppa Italia i osigurao trofej Serie A s talijanskim rekordom od 82 boda iz 34 utakmice. Ancelotti je na Twitteru napisao: 

- Ova tuga ne briše sretne trenutke provedene zajedno. Ostaje beskrajna zahvalnost predsjedniku, ali prije svega jednom ironičnom, lojalnom, inteligentnom, iskrenom čovjeku, temeljnom za mene prije svega kao nogometaša, a potom i kao trenera. Hvala, predsjedniče.

Na službenom twitter profilu Intera stoji: 

'On je ostavio neizbrisiv trag u povijesti naše zemlje. Izazovi između Intera i njegovog Milana učinili su grad Milano srcem svjetskog nogometa...'

Berlusconi je bio kontroverzna osoba i često se žalio na viktimizaciju - osobito od strane tužitelja u njegovom rodnom Milanu - jednom prilikom tvrdeći da se pojavio 2500 puta pred sudom u 106 suđenja tijekom 20 godina.

Optužbe tijekom godina uključivale su pronevjeru, poreznu prijevaru i lažno računovodstvo te pokušaj podmićivanja suca. Više je puta bio oslobađan ili su mu presude ukidane.

U počasti objavljenoj na Instagramu u ponedjeljak, Infantino je rekao: 

'Što se tiče nogometa, predvidio je sve puno prije drugih, i zapravo je postao najuspješniji predsjednik u povijesti. Nedavno je kao vlasnik Monze ispunio još jedan san, jer u snovima veličina nije bitna. Želim ga se sjećati upravo takvog, kao osobe koja je sanjala i potom te misli pretočila u stvarnost...'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije