Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMAĆI VELIKAN

Uraganski početak hrvatskog trenera! Klub vodio ni 20 sati, a odmah je pregazio Zvezdu

KK Cibona - KK Cedevita
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
16.11.2021.
u 23:42

Neven Spahija (59) je u Vitoriju stigao, na dan utakmice, u jedan sat iza ponoći da bi, nakon upoznavanja s igračima, navečer odveo svoju momčad do uvjerljive pobjede (93:74)

Kada tek na dan važne euroligaške utakmice upoznate svoje igrače i nakon toga im omogućite da, kao momčad, odigraju najbolju utakmicu sezone onda je to doista dan koji se pamti. A pamtit će ga ne samo navijači Baskonije nego i 59-godišnji hrvatski košarkaški stručnjak Neven Spahija, najnoviji trener popularne baskijske momčadi, koji je u Vitoriju doputovao u jedan sat iza ponoći, na dan svoje prve utakmice.

Spahija je na toj vrućoj klupi naslijedio trenera čvrste ruke Duška Ivanovića, s čijim rigidnim metodama rada nisu bili sretni svi igrači ove momčadi, i očito je uspio opustiti svoj sastav da svoj mandat započnu uvjerljivom pobjedom. A ona se dogodila protiv beogradske Crvene zvezde (93:74) čiji trener Dejan Radonjić nije pronašao defenzivnu formulu za zaustaviti američkog centra Stevena Enocha (23 koša, 11 skokova) i litavskog šutera Rokasa Giedraitisa (21 koš, trice 5-8) koji su odigrali svoje najbolje ovosezonske utakmice. A blistali su i američki branič Wade Baldwin (14 koševa, 4 asista), svestrano talijansko krilo Simone Fontecchio (9 koševa, 7 asista, 6 skokova, 2 osvojene lopte) te američki razigravač Lamar Peters koji je za samo 11 i pol minuta upisao sedam asistencija.

- Htio bih čestitai svojoj momčadi za sjajnu reakciju. Mislim da su dobili pravu poruku u svlačionici nakon čega su igrali sa svim svojim srcem i talentom. Radit ćemo na moj način uz puno respekta prema talentu i mogućnostima pojedinih igrača - kazao je Neven Spahija čiji je pristup pohvalio i najbolji igrač utakmice tamnoputi Steven Enoch:

- Trener nam je da slobodu kazavši nam kako da to pretvorimo u momčadski uspjeh.

A do njega je došlo nakon četiri uzastopna euroligaška poraza nakon kojih je smijenjen Duško Ivanović kojem je ovo bio treći mandat na klupi baskijskog kluba kojim već godinama predsjeda kontroverzni Jose Antonio Querejeta. A on očito voli trenere koji su nekoć vodili njegov klub pa će Spahiji ovo biti drugi mandat na klup Baskonije na kojoj je Velimir Perasović, nekad i igrač tog kluba, sjedio u tri navrata.

Neven Spahija vodio je Baskoniju (tadašnju Tau Ceramicu) u sezoni 2007./2008. kada je klub odveo do naslova prvaka Španjolske no ni to Querejeti nije bilo dovoljno da ga zadrži na mjestu šefa struke.

Pobjeda protiv Zvezde četvrta je ovosezonska u Euroligi a petu će baskijska momčad, predvođena novim "zapovjednikom", pokušati izboriti već u petak protiv moskovskog CSKA koji, iznenađujuće, nakon devet nastupa ima četiri poraza i pet pobjeda.


 

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije