Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRŠI IZNAD SVIH

Kakav podvig: Nevjerojatni Mandžukić napravio nešto na čemu bi mu pozavidio i Boban!

Mandžukić
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
29.04.2019.
u 19:46

Ivan Rakitić četvrtim je naslovom prvaka izjednačio i doseg legendarnoga Zvonimira Bobana, koji je s Milanom između 1992. i 1999. godine četiri puta bio prvak Italije, ali po broju naslova prvaka u ligama Petice ipak strši jedan drugi Raketin prijatelj i magnet za trofeje – Mario Mandžukić

Hrvatski nogometni reprezentativac i zvijezda Barcelone Ivan Rakitić (31) u jednoj je kategoriji protekloga vikenda izašao iz sjene svoga prijatelja i suparnika iz Reala Luke Modrića.

Naime, Barcelonin četvrti naslov prvaka u posljednjih pet godina, osiguran pobjedom nad Levanteom (1:0), četrnaesti je Rakitićev trofej otkad je 2011. stigao u Primeru iz Schalkea, i tako je izjednačen Modrićev rekord po broju naslova osvojenih u španjolskim klubovima.

>> Pogledajte što voze hrvatski reprezentativci

Mandžukić
1/17

Raketa ih s Barcelonom za sada ima 13, plus trofej Europske lige sa Sevillom. I tu ne bi trebao biti kraj ovoj Ivanovoj bajci jer u igri je za još dva naslova ove sezone: u Ligi prvaka, gdje ga čekaju polufinalni srazovi s Liverpoolom, te u Kraljevu kupu u kojemu će Barcelona 25. svibnja igrati finale s Valencijom, na Betisovu stadionu u Sevilli.

Magnet za trofeje

Ivan Rakitić četvrtim je naslovom prvaka u Španjolskoj izjednačio i doseg legendarnoga kapetana vatrenih Zvonimira Bobana, koji je s Milanom između 1992. i 1999. godine četiri puta bio prvak Italije, ali po broju naslova prvaka u ligama Petice ipak strši jedan drugi Raketin prijatelj.

Naime, žustri Brođanin Mario Mandžukić kao da je magnet za trofeje: vlasnik je čak 17 titula u ligama petice, od toga šest naslova prvaka: dva s Bayernom i četiri s Juventusom kod Allegrija! K tome, Mandžukić je jedini Hrvat koji je osvajao trofeje u tri lige petice, jer ima i naslov u španjolskom Superkupu s Atléticom.

Čim su se ugasila svjetla Nou Campa nakon pobjede nad Levanteom, a Raketa ispio šampionsko pivo, odmah je aktualizirana tema njegova eventualnog odlaska iz Barcelone. Kao prijetnju stalno mu podmeću 21-godišnjeg Nizozemca Frenkieja de Jonga koji ovoga ljeta stiže iz Ajaxa.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

– Želim ostati ovdje. Ne želim nigdje drugdje igrati i nadam se da klub, predsjednik i navijači misle kao i ja. Nadam se da će uskoro doći trenutak kad ću dobiti povjerenje na još tri godine – kazao je Ivan Rakitić, igrač tržišne vrijednosti 50 milijuna eura, kojega ugovor s Barcom veže do 2021. godine.

U proteklih je pet sezona skupio 263 nastupa za Barcelonu, postigao 34 pogotka i bio jedan od najstandardnijih igrača kod oba trenera, Luisa Enriquea i Ernesta Valverdea. Raketa je po svojemu stažu i po svojim dostignućima već postao legenda Barcelone!

Kad smo već kod Barceloninih titula, pogledajte ovaj fascinantan podatak o Messijevoj eri na Nou Campu. Dakle, prije Messijeva debija u dresu Barcelone, u listopadu 2004. godine, omjer titula između Barce i Real Madrida bio je 72-61 za Madriđane; a danas on iznosi 95-92 za Barcu.

Messi se izjednačio s Pirrijem

Čudesni Argentinac upravo je osvojio svoj deseti naslov prvaka s Barcelonom i tako prestigao legendarnoga Andrésa Iniestu koji u dresu katalonskog kluba osvojio devet šampionskih pehara. Iza Messija u poretku najuspješnijih igrača Barcelone s osam titula prvaka nalaze se trojica Španjolaca: Xavi, Sergio Busquets i Gerard Piqué.

>> Pogledajte po čemu ćemo pamtiti Mandžinu karijeru u vatrenima

U poretku najtrofejnijih nogometaša s domaćim titulama u Primeri Messi se izjednačio s čuvenim igračem Real Madrida, Joséom Martínezom Sanchezom, poznatijem kao Pirri, danas 74-godišnjakom.

Ispred Messija po broju naslova prvaka Španjolske sada je samo jedan nogometaš: Francisco Paco Gento s Real Madridom u razdoblju od 1953. do 1969. godine bio je prvak čak 12 puta. Messi će u lipnju napuniti 32 godine i uopće ne manifestira znakove zasićenja nogometom. Dapače, izgleda gladniji i motiviraniji nego ikad...

Komentara 5

RE
rene
23:07 29.04.2019.

ha, vidi ove komentatore.... ovaj nešto trkelja za Bobana, ovaj drugi za Mandžu .... uhvatite se pametnija posla i idite komentirat Severinu ... nije sport za vas ...

DU
Deleted user
20:33 29.04.2019.

Titule ?!? Za koga vi to pišete?

ES
eszeker66
21:36 29.04.2019.

"nešto na čemu bi mu pozavidio i Boban!" Tko je Boban?!? Po čemu je on zaslužio da ga uspoređujete s Mandžom!?! Jedini njegov potez koji pamtim je onaj protiv zvezdaša (policajaca) na Maksimiru, za što bi mu dao Nobelovu nagradu,, ali ostalo... Zbog njega nismo bili prvaci '98...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije