Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIBONA - CEDEVITA

Kakav je to finale?! Ovo najbolje pokazuje koliko ljude zanima hrvatska košarka

Cibona - Cedevita
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/8
23.05.2019.
u 14:35

Cibona i Cedevita već su dobro poznat i viđeni derbi, par bez nekih većih iznenađenja i napetosti.

Poluprazan Draženov dom dovoljan je pokazatelj koliko je ljudima zanimljiva hrvatska košarka. No, možda nije do košarke već do onih koji su igrali. Naime, Cibona i Cedevita već su dobro poznat i viđeni derbi, par bez nekih većih iznenađenja i napetosti. Rekli bismo pomalo klišejast, ali ako ćemo biti iskreni i najbolji. Spojili su se tako u finalnoj seriji doigravanja za prvaka Hrvatske, a Cibona je u prvoj utakmici slavila 88:84.

Je li je vrijeme za “vukove”?

Inače ovo je šesta sezona zaredom u kojoj su u finalu domaćeg prvenstva baš ova dva kluba. S time da je prošlih pet sezona slavila Cedevita. No, vukovi se imaju čemu nadati posebice ako se po prvoj utakmici dan poznaje. Cijelu njihovu finalnu priču načeo je kapetan Marin Rozić i od tog prvog koša voda je krenula na Cibonin mlin. Bilo je tu nadmetanja, ali domaćini su bili nešto agresivniji, motiviraniji i bolje koristili protivničke greške, a bilo ih je s obje strane. Prednost od 12 razlike (51:39) na poluvremenu dala je igračima Ivana Velića dašak optimizma za nastavak. Doduše razlika im se polako topila, gubili su koncentraciju, ali imali su sreće. Tek je dvije minute i 11 sekundi prije kraja Cedevita upisala prvo vodstvo (81:80) koje je ubrzo nestalo... Najefikasniji kod Cibone bio je Damir Markota sa 16 koševa, isto toliko za Cedevitu je zabio Justin Cobbs, no većina njegovih poena bila je zarađena slobodnim bacanjima.

- Cibona je krenula s puno više želje, koncentracije i svježine pogotovo u startu utakmice. Uvijek je teško kada moraš stizati rezultat. Ostali smo bez snage na kraju. Prevelika je bila nervoza, sitnice nas lako izbace iz takta. Krećemo u novu utakmicu – rekao je trener Cedevite Slaven Rimac. Puno zadovoljniji od njega bio je Ivan Velić:

Na četiri dobivene

- Velika i bitna pobjeda za nas. Odigrali smo pravu mušku utakmicu. Cilj nam je bila egal, ali išlo je na našu stranu.

Cibonin Marin Rozić dodao je:

- Znamo da je kvaliteta na strani Cedevite i da moramo imati više energije. Napravili smo gluposti, doveli u pitanje utakmicu, ali smo pobijedili.

Finalna serija igra se na četiri dobivene utakmice. Druga utakmica igra se u petak (20 sati) ponovno u Draženovu domu.

Ključne riječi

Komentara 7

PR
prajdali100
16:43 23.05.2019.

Kada vidiš kako igraju, kako su " kvalitetni, kada vidiš polupraznu dvoranu onda ti je jasno da je naša košarka na samom dnu.Više nema gdje !!! Tuga jedna.

Avatar links
links
20:41 23.05.2019.

smiješno je pravilo HKS-a o broju stranaca na terenu, zašto kažnjavati ekipu koja ulaže, igra cijelu godinu sa 4-5 stranaca i onda završnicu naše lige sa 2...nisam navijač Cedevite ali to nije u redu jer onda čak i ovakva Cibona a pogotovo Zadar su apsolutno ravnopravni Cedeviti jer ti domaći tamo Ramljaci, Krušlini, Mustapići, Katići, Žganeci... su prosječni igrači i ništa više

VE
vecernji55
15:24 23.05.2019.

Dobro su i lijepo igrali. Konacno Cibona nema onih nepotrebnih amerikanaca. Jedino je falilo gledatelja, ostalo sve ok.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije