Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
polemike

Kad Hrvatska igra, Sammir, Štimac i Mamić nisu važni

'26.03.2013., Liberty Stadium, Swansea, Wales - Kvalifikacijska nogometna utakmica za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, skupina A, Wales - Hrvatska. Sammir.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
28.03.2013.
u 09:36

U sredini terena, gdje su kockasti u prvom poluvremenu slabo igrali, Sammir je bio najbolji

Do kada će trajati to ludilo zbog Sammira? Zar igraču koji nosi dres hrvatske reprezentacije treba zviždati? Štimac ga je, čuvši zvižduke koje su Sammiru uputili neki navijači, koji barem tako sebe nazivaju, u utakmici s Walesom povukao iz igre.

Još su se dvojica drznula ući na konferenciju za novinare i Štimca čak priupitati zbog čega je to Sammir bio u postavi.

U odabranom društvu

Momak je dobio našu putovnicu, igra svim srcem za Hrvatsku i treba ga pustiti na miru. On je igrač hrvatske reprezentacije, nekomu se može sviđati ili ne sviđati, ali treba poštovati to što je hrvatski reprezentativac. Navijačima smeta što iza Sammira stoji Zdravko Mamić, utuvili su si u glavu da je Dinamov gazda natjerao Štimca da ga pozove. Taj isti Mamić, primjerice, stoji i iza Modrića, Lovrena, Šimunića, stoji iza svih igrača koji su preko Dinama došli do reprezentacije. Mamićevske metode ne priznajem, ne sviđaju mi se kao ona u slučaju Eudarda, ali nije Sammir u reprezentaciji zbog Zdravka Mamića. Uostalom, još u vrijeme Slavena Bilića lomila su se koplja oko njegova pozivanja. Da je prije dobio hrvatsku putovnicu, bio bi u sastavu već za EP u Poljskoj i Ukrajini. Tada se Bilić odlučio za snage koje je koristio u kvalifikacijama. Sammir je već godinama, s time se slažu svi nogometni stručnjaci, ponajbolji igrač hrvatske lige i nije ga Štimac pozvao bez razloga. Ima znanje, uostalom i u igri protiv Walesa pokazao je da nije bez razloga u odabranom društvu.

U sredini terena, gdje su kockasti u prvom poluvremenu slabo igrali, Sammir je bio najbolji. Rakitić i Modrić igrali su pod ručnom, Badelj je nizao pogrešku za pogreškom, jedino je Brazilac s hrvatskom putovnicom nešto pokušavao. Sammir nije idealnog vladanja, znaju ga zateći i s viškom promila, što je uglavnom problem Dinama, ali i Štimca. Takvo ponašanje treba sankcionirati, ali sve to nema veze s njegovim nastupom u reprezentaciji. Kada ga izbornik postavi u momčad, treba poštovati tu odluku, odnositi se prema njemu kao igraču hrvatske reprezentacije, a ne Zdravka Mamića.

Važna je samo Hrvatska

Ista se priča odnosi i na Štimca. U Maksimiru je u utakmici protiv Srbije bilo zvižduka kada je predstavljen. Ima i onih koji ga ne vole, koji mu ne mogu oprostiti to što je paktirao s Mamićem. Oni koji mu zamjeraju imaju na to pravo. Ali, kada igra Hrvatska to mora biti nešto posebno, tada nisu bitni ni Štimac, ni Sammir, ni Mamić, ni Šuker... Nitko nije bitan, kada igra Hrvatska na djelu je naš ponos. Nisu navijači ti koji će birati igrače i izbornike, oni im se mogu sviđati ili ne, ali bitna je samo Hrvatska. Jedna i jedina.

U zemlji s nekoliko milijuna izbornika nije to baš lako prihvatiti, ali to je jedini pravi put.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije