Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igor Štimac

''Kad bi mi barem na gostovanjima sudio Proleta''

Igor Štimac
VL
05.03.2010.
u 15:20

Sve što se već godinama kroji u hrvatskoj ligi izaziva podsmjeh, pa ne treba trošiti energiju na takve stvari. Vrlo simptomatično je to što je Goran Proleta negativno ocijenjen na dvije utakmice koje nam je sudio - ističe trener pjesnika

Preboljeli su u Kranjčevićevoj ulici remi s Rijekom u prošlom kolu. Zagrebov trener Igor Štimac nekoliko je puta pregledao snimku situacije iz 87. minute kada je pogreška njegovih igrača omogućila Riječanima da dođu do velikog boda.
- Gledao sam taj gol više puta, padne ti mrak na oči - priznao je Štimac.
Okreću se pjesnici današnjem srazu s Lokomotivom, a Štimac se nada boljim vremenskim uvjetima i sreći.

No, zasmetala ga je odluka Disciplinskog suca HNS-a Krešimira Vlajčevića koji je izrekao kaznu Ivanu Krstanoviću zbog udaranja Rijekinog Alena Pamića. Zbog te odluke Štimac će morati pribjeći novim taktičkim varijantama, a prema nekima mogao bi zaigrati i Medić.

- Sve što se događa može izazvati samo podsmjeh. Vrlo simptomatično je da Goran Proleta, kojeg su prozivali da je moj prijatelj, na dvije utakmice koje nam je sudio dobio negativnu ocjenu. Ja bih poželio da mi netko poput njega sudi svaki put kad igramo u gostima. Ali tako se to već godinama kroji u našoj ligi pa je bolje ne trošiti energiju na takve stvari - počeo je Štimac koji nije želio komentirati opasku da bi se možda trebao bojati suđenja i protiv Lokomotive.

Okrenuo je priču na situaciju s njegovom momčadi.

- Besart Abdurahimi se iz Francuske vratio s virozom i u četvrtak nije trenirao zbog temperature. On nam je u napadačkoj formaciji udarna igla. Vidjet ćemo hoće li biti spreman. U vrhu napada otvara se mjesto i za Gorana Ljubojevića. Dobitak nam je povratak Matije Špičića na lijevi bok. Pejić je opet u treningu nakon distorzije zgloba i bit će u kadru. Naš plan je ostvariti devet bodova u tri utakmice. Možemo sve ispraviti u narednim utakmicama - istaknuo je Štimac.

Neizostavna tema bile su i reprezentaativne akcije. Kakvo je iskustvo donio Abdurahimi s utakmica mladih reprezentacija Hrvatske i Francuske?

- Velika je to stvar za te mlade klince. Francuska je u vrhu svjetskog nogometa. Šteta što nisu mogli Šovšić i Špičić nisu mogli sudjelovati u reprezentativnoj akciji. Nadam se da će svojim igrama opravdati poziv u reprezentaciju - kaže Štimac.

Pričalo se i o problemu lijevog beka u obje selekcije.

- Iste probleme imaju Ladić i Bilić. Otvoreno treba kazati da se riješenje za A selekciju treba potražiti u hrvatskim klubovima. Strinić i Špičić puno kvalitetnije mogu obaviti te zadatke od kadra koji je provjeravan. Nema idelanije situacije od prijateljskih utakmica da ih se provjeri. Ne treniram Strinića, stignem ga tu i tamo pogledati ali očito je da je puno napredovao. A za Špičića mogu gurnuti ruku u vatru da bi opravdao reprezentativni poziv.

Dosta se proteklih dana pričalo o dobrim i lošim stranama promijenjenog sustava igre u Bilićevoj momčadi.

- Potpuno podržavam Slavena. U današnje vrijeme sustavi igre nisu važni. Nije to vrijeme od prije desetak godina. Svi igrači moraju biti polivalentni. Igraju igrači, a ne sustav. Svaki pojedinac se mora prilagoditi trenutku, a Hrvatska ima tu kvalitetu. A hoćemo li pogoditi sustav igre u odnosu na protivnika to je već drugo pitanje. Ovaj sustav nam omogućava puno više kreativnosti. Posebno se to odnosi na Kranjčara i Modrića koji donose prevagu u ofenzivnom dijelu. Drugo pitanje je što nam takva formacija donosi u obrambenoj varijanti. Možda će to biti preriskantna fromacija protiv jakih momčadi poput Grčke ili Izraela. No, imamo kadar igrača s kojima se može puno toga napraviti.

Komentara 1

VK
vječni krojf
08:57 06.03.2010.

Apetit mu dobar.devet bodova iz tri utakmice hmm?Dobro da nije rekao vise!!!! i tu ne treba trositi energiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije