Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČASNA PREDSJEDNICA

KAC financira milijarderka Heidi

\'21.01.2011., Arena Zagreb, Zagreb - Arena Ice Fever. Hokejaska utakmica EBEL lige, KAC Klagenfurt - KHL Medvescak. Heidi Horten, jedna od najbogatijih zena na svijetu navijacica KAC-a Photo: Marko L
Marko Lukunic/PIXSELL
23.01.2011.
u 11:04

Imovina Heidi Horten procjenjuje se na 3,1 milijardu eura, a klubu iz Klagenfurta godišnje daje milijun, po potrebi i više.

Uz petsto glasnih navijača, hokejaše KAC-a u petak je iz VIP lože bodrila i Heidi Horten, počasna predsjednica i glavni financijer klagenfurtskog kluba. Ta 65-godišnja udovica iz Beča naslijedila je mnogo novca od muža te je njezina imovina procijenjena na čak 3,1 milijardu eura. Zanimljivo, najtrofejniji austrijski klub KAC prije nekoliko godina pozvao je Heidi na utakmicu, a ona se na prvu zaljubila u hokej.

– Heidi je gotovo na svakoj utakmici KAC-a, a od godišnjeg klupskog budžeta od 5 milijuna eura pokrije barem milijun, po potrebi i više. Ah, da barem i Medveščak ima svoju Heidi – smije se team menadžer Dragutin Ljubić te dodaje:

– Kad ulazi u dvoranu na početku utakmice, navijači izvjese veliki transparent "Danke, Heidi" te joj skandiraju. A ona im zauzvrat kupuje NHL igrače.

Heidi hokejašima KAC-u želi izgraditi novu dvoranu, koja bi nosila naziv Horten Arena. A obećala je da će nakon smrti klubu ostaviti popriličnu svotu novca. Bogatašica ima jednu od najvećih jahti na svijetu, dugačku 105 metara, a vlasnica je i privatnog aviona, kojim je doputovala u Zagreb. Čak i na utakmice u Graz iz Klagenfurta putuje avionom. Heidi ima nekretnine na čak četiri kontinenta, od penthousea u Londonu do vile u Nici, Dubaiju... No, hokej joj je ipak najveća strast.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije