Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LETE ČELNI LJUDI

Južnoafrička vlada traži otkaze za atletske čelnike

Caster Semenya
AFP
20.09.2009.
u 15:48

Južnoafrička vlada zatražila je otkaze za vodeće ljude tamošnjeg atletskog saveza zbog laganja u slučaju svjetske prvakinje na 800 metara Caster Semenyje.

Predsjednik Južnoafričkog atletskog saveza Leonard Chuene priznao je u subotu da je Caster Semenya još u domovini, prije odlaska na Svjetsko prvenstvo u Berlin, bila testirana na spol.

Iako je dosad cijelo vrijeme tvrdio suprotno, Chuene je ipak priznao da nije Međunarodna atletska federacija (IAAF) prva zatražila da Semenya bude podvrgnuta testiranju, a dosad je, tvrdi, lagao kako bi zaštitio privatnost 18-godišnje sportašice.

Južnoafrički doministar sporta Gert Oosthuizen je u nedjeljnom priopćenju Chueneove postupke nazvao štetnima za mladu atletičarku.

IAAF još uvijek nije službeno objavio rezultate testiranja koje je naručio, ali sada se nameće pitanje jesu li Južnoafrikanci poslali Semenyju na SP iako su znali da je hermafrodit, kako tvrdi velik broj medija, pozivajući se na izvore unutar krovnog svjetskog atletskog tijela. U novoj situaciji bi i Semenya mogla ostati bez medalje iako se dosad takva opcija nije spominjala.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar slash_pod_cenzurom
slash_pod_cenzurom
16:47 20.09.2009.

fo shizl ma nizl ;)

MA
Maslova
13:54 29.09.2009.

Testirana na spol? Svašta se događa u hrvatskom jeziku kad se doslovno prevodi bez razmišljanja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije