Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Talijanska liga

Juventus slomio Napoli i stigao na korak do obrane naslova

Napoli - Juventus
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
03.03.2019.
u 22:31

Bivši hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić igrao je za Juventus do 74. minute

U derbiju 26. kola talijanskog nogometnog prvenstva vodeći Juventus je kao gost svladao drugoplasirani Napoli s 2-1 (2-0) i tako povećao svoju prednost na 16 bodova.

Juventus je poveo u 28. minuti golom Pjanića iz slobodnog udarca sa 17 metara nakon prekršaja Mereta na Cristianu Ronaldu zbog kojega je vratar Napolija dbio crveni karton.

>> Pogledajte video: Mandžukić i Ronaldo ubojiti tandem

Do kraja prvog poluvremena Juventus je poveo s 2-0 preko Cana (39), no početkom nastavka se brojčano stanje izjednačilo jer je u 48. minuti Pjanić isključen zbog dva žuta kartona.

Callejon (61) je uspio smanjiti na 1-2, a veliku priliku za izjednačenje propustio je Insigne u 84. minuti nije iskoristio 11-erac pogodivši stativu.

Bivši hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić igrao je za Juventus do 74. minute.

Juventus sada ima 72 boda, a Napoli 56.

Ranije u nedjelju Atalanta je kao domaćin svladala Fiorentinu s 3-1 (2-1). Gosti iz Firence poveli su preko Muriela (3), no domaći su preokrenuli već do odlaska na odmor golovima Iličića (28) i Gomeza (34), da bi na konačnih 3-1 povisio Gosens (59). Mario Pašalić ušao je u igru za Atalantu u 73. minuti, dok je Marko Pjaca igrao za Fiorentinu od 85. minute.

Atalanta je s nova tri boda skočila na šesto mjesto, ima ih 41 kao i sedmi Torino te osmi Lazio, dok je Fiorentina ostala 10. s 36 bodova.

Udinese je napravio veliki korak ka ostanku u prvoj talijanskoj ligi zahvaljujući 2-1 (1-1) domaćoj pobjedi protiv izravnog konkurenta Bologne. Udinese je poveo preko De Paula (25-11m), na 1-1 poravnao je Palacio (39), da bi slavlje domaćima osigurao Pussetto (79). Ovom pobjedom Udinese je skočio na 15. mjesto s 25 bodova, sedam više od 18. Bologne koja se nalazi u zoni ispadanja.

Sampdoria je kao gost svladala SPAL u Ferrari s 2-1 (2-0). Gosti su stigli do prednosti od 2-0 preko Quagliarelle (4, 11) na samom početku susreta, dok je poraz domaćih ublažio Kurtič (90+4). Sampdoria je sada osma s 39 bodova, dok je SPAL 16. s 23.

Iako je sat vremena imala igrača više, Genoa nije uspjela svladati Frosinone, susret je okončan bez pogodaka. Genoa je sada 12. s 30 bodova, dok je Frosinone pretposljednji, 19. sa 17.

Torino je pobijedio Chievo s 3-0 (0-0) iako je zadnja momčad na ljestvici do 76. minute imala bod u rukama i održala mrežu netaknutom, ali je domaća momčad s dva pogotka u sučevoj nadoknadi ostvarila uvjerljivu pobjedu.

Belotti je u 76. minuti pogodio za 1-0, a pogotke nakon isteka 90. minute postigli su Rincon (90+2) i Zaza (90+4). Torino se desetom pobjedom u sezoni s 41 bodom privremeno probio na šesto mjesto. Chievo je s 10 bodova na dnu ljestvice.

>> Pogledajte po čemu ćemo pamtiti Mandžinu karijeru u vatrenima

Komentara 1

DU
Deleted user
10:11 04.03.2019.

Juve je imao vise srece nego pameti. Navijam za Juve, ali to sto su jucer prezentirali je cisti antinogomet. Mandzukic drugo poluvrijeme cista katastrofa. Ronaldo isto tako. Sredina je donekle funkcionirala dok je Pjanic igrao. Poslije njegovog iskljucenja Juve se jednostavno raspao. Alegri sa svojom taktikom unistava nogomet. To vise nije za gledati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije