Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Juventus je već posrnuo protiv Borussije, kad se najmanje nadao

Borussia Dortmund
Marijan Murat/DPA/Pixsell
24.02.2015.
u 19:23

Bilo je to u finalu Lige prvaka davne 1997. godine

U 42. izdanju Kupa/Lige prvaka do finala u Münchenu (28. svibnja 1997.) došli su branitelj naslova iz 1996. Juventus i Borussia iz Dortmunda, kojoj je to bio prvi finale najcjenjenijeg kontinentalnog natjecanja. Završilo je iznenađenjem...

Iako su Talijani glasili kao veliki favoriti, njemačka momčad odigrala je utakmicu kakva se rijetko viđa i stigla do pobjede 3:1 i velikog trofeja. A upravo četiri godine ranije, u svom drugom euro finalu u povijesti, Borussia se borila za naslov pobjednika Kupa Uefe upravo s Juventusom koji je tada nakon ukupnih 6:1 iz dvije utakmice dao svojim navijačima povoda za slavlje.

Već nakon prvih 45 minuta bilo je 2:0 za Borussiju i igrači Juventusa nisu znali što se događa, cijele sezone nisu se suočili s takvim problemima. Junak je bio Karlheinz Riedle s dva pogotka. Potom je Del Piero smanjio na 1:2, ali Lars Ricken, tad još veliki talent i potencijal, zabio je 16 sekundi nakon ulaska u igru i to je bilo to.

Ottmar Hitzfeld je tad pokazao da će imati veliku karijeru, a njemački se klupski nogomet nakon godina stagniranja vratio na tron. Točnije, prije Borussije je naslov osvajao HSV davne 1983. godine.

A sad se susreću u osmini finala i bit će zanimljivo vidjeti može li prvak Italije i vjerojatni branitelj naslova posrnuti protiv momčadi koja se bori za ostanak u Bundesligi.

>> Pogledajte kako je to izgledalo 1997. godine na Goal.com

>> Glavni direktor Borussije: Bayern nas je želio uništiti!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije