Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EURO NOGOMET

Juventus iz jedinog udarca u okvir gola u 93. minuti do pobjede

Lazio Juventus
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
03.03.2018.
u 20:01

Mandžukić je bio u prvih 11 Juventusa, igrao do 72. minute, a u 12. nije puno nedostajalo da se hrvatski reprezentativac upiše u strijelce.

Dugoočekivani derbi u Rimu između Lazija i Juventusa donio je jedno veliko ništa! Čak i unatoč tome što je naposljetku Juventus dobio 1:0 fantastičnim pogotkom Dybale u sudačkoj nadoknadi, bio je to antinogomet u pravom smislu te riječi. Zlobnici bi rekli - tipična Juventusova pobjeda. Nije ih bilo nigdje cijeli susret i onda iz jedinog udarca u okvir gola, došli su do tri super važna boda, piše Goal.

Juventus je pobjedom napravio veliki posao u borbi za naslov prvaka uoči večerašnjeg Napolijevog susreta s Romom, zaostaje za Napolitancima samo bod (ima utakmicu manje, onu odgođenu s Atalantom). Lazio je igrao na sigurno i to im se osvetilo na kraju. Trenutačno su treći sa 52 boda, ali i utakmicom više od konkurenata u borbi za mjesta u Ligi prvaka. Inter je na 51 (sutra igra s Milanom),  Roma je na 50 (uz večerašnju utakmicu s Napolijem). Inače, Lazio na domaću pobjedu nad Juventusom u ligi čeka od prosinca 2003. godine kad su pogocima Corradija i Fiorea slavili 2:0. I pričekat će još malo...

Mandžukić je bio u prvih 11 Juventusa, igrao do 72. minute, a u 12. nije puno nedostajalo da se hrvatski reprezentativac upiše u strijelce. Šutirao je glavom malo iznad gola nakon prizemnog ubačaja s desne strane.  Immobile je bio jako blizu pogotka u 23. minuti, Buffon se morao svojski potruditi da "izvadi" njegov šut iz desnog donjeg kuta. A Juventus je zatresao mrežu u 28. minuti no sudac je poništio pogodak jer se Mandžukić gurao s braničima Lazija i napravio prekršaj u napadu. Da hrvatski napadač nije bio previše ratoboran, Juventus bi, osim pogotka, imao i barem jedan šut u okvir u prvom poluvremenu. Ovako su u toj kategoriji ostali na nuli u uvodnih 45 minuta što im se dogodilo drugi put ove sezone. Prvi put s Fiorentinom, još tamo u rujnu.

I to je bilo to što se tiče šansi u ovom derbiju sve do sudačke nadoknade kada se Dybala odlično oslobodio čuvara i onda je pod prekršajem, Lazijev branič ga je doslovno oborio na zemlju, uspio matirati Stratoscha.

Dodajmo i da je Spal pobijedio kod kuće Bolognu 1:0 pogotkom Grassija, a Šimić je ušao za domaćine kao taktička zamjena u 89. minuti. Gosti su od 10. minute bili s igračem manje nakon izravnog crvenog Gonzalezu, a momčadi su se brojčano izjednačile u sudačkoj nadoknadi kad je Mattiello dobio drugi žuti.

Vodeća momčad francuskog prvenstva Paris Saint Germain upisao je novu pobjedu. Bez ozlijeđenog Neymara u subotu je u gostima svladao slabašni Troyes sa 2:0 u 28. kolu, a strijelci su bili Angel Di Maria (47) i Christopher Nkunku (77).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije