Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI NOGOMET

Jurićeva Genoa već sedam kola bez pobjede, 19-godišnjak spasio City

Ivan Jurić - Genoa
Reuters/PIXSELL
05.02.2017.
u 17:20

Genoa je u zadnjih sedam kola upisala pet poraza i dva neodlučena rezultata i polako klizi prema opasnoj zoni. Srećom još uvijek dovoljno veliku zalihu bodova da ne mora strahovati od ispadanja.

Nogometaši Genoe koje predvodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić produžili su niz bez pobjede na sedam kola nakon što su u susretu 23. kola Serie A na svom travnjaku izgubili 0:1 od Sassuola.

Genoa je u zadnjih sedam kola upisala pet poraza i dva neodlučena rezultata i polako klizi prema opasnoj zoni. Srećom još uvijek dovoljno veliku zalihu bodova da ne mora strahovati od ispadanja.

Pogodak odluke zabio je Lorenzo Pellegrini u 26. minuti.

Nakon što je u subotu Napoli zabio sedam golova Bologni, tek nešto manje uvjerljiv bio je Lazio koji je na gostovanju kod 'fenjeraša' Pescare slavio 6:2.

Domaćin se držao u prvom poluvremenu koje je završilo 2:2, no u nastavku su gosti zabili četiri gola za uvjerljivo slavlje.

Junak utakmice bio je četverostruki strijelac Marco Parolo (10, 14, 49, 77), a golove su zabili i Keita Balde Diao (57), te Ciro Immobile (69). Za Pescaru su pogodili Ahmed Benali (29) i Gaston Brugman (41). Ivan Vargić nije nastupio za goste.

U ranijem terminu Milan je na Sam Siru izgubio od Sampdorije 0:1, a pobjednički pogodak zabio je Muriel iz jedanaesterca u 70. minuti.

Rossoneri su na koncu 2016. bili na trećem mjestu Serie A, a u novoj godini su u pet susreta upisali samo jednu pobjedu i pali na osmo mjesto.

Mario Pašalić je za domaćine igrao do 72. minute kada ga je zamijenio Ignazio Abate, dok Ante Budimir i Lorenco Šimić nisu igrali za goste.

Chievo i Udinese su odigrali bez golova, a Andrija Balić i Stipe Perica nisu nastupili za Udinese.

Jesus spasio City

U susretu 24. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City je pobijedio Swansea City 2:1, a pobjednički pogodak postigao je Gabriel Jesus u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Mladi 19-godišnji Brazilac zabio je i prvi gol na utakmici u 11. minuti, a rezultat je izjednačio Islanđanin Gylfi Sigurdsson u 81. minuti.

Jesus je označen jednim od najvećih talenata brazilskog nogometa, a među građane je stigao ove zime iz Palmeirasa za 30 milijuna eura odštete. Prošle sezone je u 30 nastupa zabio 19 golova, dok je u mlađim uzrastima u 48 susreta postigao 54 gola. Mladi napadač je Neymarov prijatelj i Barcelonina zvijezda pokušala ga je nagovoriti da preseli na Camp Nou. Međutim, City je bio brži. 

Otkako je stigao na otok, Jesus je u dva nastupa zabio tri gola.

Ovom pobjedom City je skočio na treće mjesto Premiershipa sa 49 bodova. U vodstvu je Chelsea sa 59 bodova, a na drugom mjestu je Tottenham sa 50 bodova. Arsenal je na četvrtom mjestu sa 47, a slijedi Liverpool sa 46 bodova.

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije