Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Na rubu

Juri Ozmecu i Marijanu Bakiću novi četverogodišnji mandati predsjednika i glavnog tajnika

Ove godine HZSN slavi 70 godina postojanja (osnovan je 6.4.1949.), uz svečanost koju pripremaju 6. travnja 2019., pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike, kojom prigodom će biti dodijeljene i godišnje novinarske nagrade i priznanja HZSN-a za prošlu godinu. Dakako, 70 godina će obilježiti i s izdavanjem knjige
23. veljače 2019. u 19:05 2 komentara 307 prikaza
Jura Ozmec
Foto: R. Valai
Pogledajte galeriju 1/2

Glavni urednik Sportske televizije Jura Ozmec izabran je na 30. Izbornom Saboru Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN), održanom 22. veljače 2019. u Novinarskom domu u Zagrebu, za predsjednika udruge sportskih novinara Hrvatske, dok će dužnost glavnog tajnika u sljedećem četverogodišnjem mandatu obnašati Marijan Bakić urednik KAŠonline - sportskog web portala Karlovačke županije. 

Drago Ćosić NAKON HRT-A Drago Ćosić opet u radnom odnosu, pogledajte gdje je dobio posao

Ozmec je na čelu HZSN-a neprekidno od 2003. godine i ovo mu je 5 četverogodišnji mandat, dok je Bakić na sadašnjoj funkciji od 2011. godine i ovo mu 3 mandat kako je glavni tajnik HZSN-a. Uz predsjedničku funkciju sportskih novinara Hrvatske Ozmec obnaša i visoke funkcije u AIPS (Svjetska asocijacija sportskih novinara) rizničara i v.d. glavnog tajnika.

U novi Izvršni odbor HZSN-a od 11 članova, uz predsjednika i glavnog tajnika a na prijedlog novog-starog predsjednika izabrani su: Nikola Lipovac (Jutarnji list), Zlatko Karlo (Sportske novosti), Robertino Šalinović (HINA), Ivana Lukačić Krajina (HRT), Anton Filić (Večernji list), Lovorko Magdić (Hrvatski radio), Ante Župan (Zadarski sport), Robert Valai (fotoreporter) i Vinko Knežević (HOO). 

Drago Ćosić NIJE DUGO ČEKAO Drago Ćosić pronašao novi posao

U novi saziv Vijeća časti izabrani su Zoran Kovačević, Tomica Jakopec i Radica Jurkin.

Prihvaćena su još i godišnja izvješća predsjednika i glavnog tajnika te Plan rada za razdoblje 2019.-2023. koji je podnio predsjednik Ozmec, kao izmjene i dopune Statuta HZSN. 

Na prvoj sjednici Izvršnog odbora bit će izabran dopredsjednik HZSN-a te Organizacijska tajnica a koju je dužnost do sada obnašala Vesna Brumec s Hrvatske televizije. 

Drago Ćosić   Sportski novinar Ćosiću istekao otkazni rok, a nove ponude za posao ne pristižu

OBILJEŽAVANJE 70-te OBLJETNICE DRUŠTVA

Ove godine HZSN slavi 70 godina postojanja (osnovan je 6.4.1949.), uz svečanost koju pripremaju 6. travnja 2019., pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike, kojom prigodom će biti dodijeljene i godišnje novinarske nagrade i priznanja HZSN-a za prošlu godinu. Dakako, 70 godina će obilježiti i s izdavanjem knjige.

Dolazak na svečanost već je potvrdio predsjednik Svjetske udruge sportskih novinara Gianni Merlo te vodeći trojac Europske udruge sportskih novinara, također su potvrdili dolazak. Osim njih, pozvanu su i predsjednik i glavni tajnik SEESJA (Udruge sportskih novinara jugoistočne Europe) te predstavnici još 8 zemalja s kojima HZSN održava izvanredne odnose, ne samo na profesionalnoj bazi, već prvenstveno kroz novinarske seminare i predavanja, te kroz igranje nogometa. Na proslavi se očekujemo dolazak i predstavnika sportskih udruga Hrvatske, HND-a, HOO-a ali i mnogo šire, gotovo 200 ljudi

 

 

Rajko Dujmić
ODLAZAK LEGENDE
Kakav oproštaj od Rajka Dujmića! Naježit ćete se kad ovo vidite
Rješenja za korekciju dioptrije u svakoj životnoj dobi