Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priznao pogrešnu procjenu

Jurčić: Izletio sam se rekavši da je Ajax naša šansa

\'27.09.2011., Stadion Gerland, Lyon, Francuska - UEFA Liga prvaka, skupina D, 2. kolo, Lyon - Dinamo Zagreb. Dejan Lovren(5), Adrian Calello(5), Jorge Sammir Cruz Campos(10), Ante Rukavina(55).  Phot
Goran Stanzl/PIXSELL
06.12.2011.
u 19:04

Real i Ajax melju svojom igrom, Francuzi igraju na čvrstinu, brzinu i strpljenje

Igrači Dinama već su kupili zrakoplovne karte za povratak kući, neki od njih rezervirali su zimovanja, neki će ostati kod kuće uz obitelj. No prije nego što se posvete godišnjim odmorima koji će trajati mjesec dana, moraju još danas odigrati utakmicu s Lyonom.

Europski velikan zaključit će plavu sezonu koja je statistički dobra iako sami nastupi u Ligi prvaka zasad nisu oličeni svijetlim bojama. No igrači tvrde da su "metnuli glave skup" i da će napraviti sve što mogu da se dostojno oproste od polusezone, ali i Lige prvaka.

– Želim da izvučemo sve ono što je još ostalo u nama, i igrači i mi koji smo uz njih, koji možemo na njih utjecati pozitivnom energijom. Želim da izgledamo kao momčad, da se ni u jednom dijelu utakmice ne raspadnemo. Još ćemo vidjeti tko će biti stoper, to ovisi i o formaciji Lyona. Vratila su im se četiri igrača koja nisu igrala u prvoj utakmici protiv. Imaju dvije ili tri opcije s kojima mogu igrati – procijenio je Krunoslav Jurčić.

Lyonu treba visoka pobjeda da bi možda prošao dalje, hoće li jurnuti?

– Oni ne odstupaju od svog načina igre. Mislim da će tako biti i danas, da neće otvoreno jurnuti. Sad imaju te povratnike u momčad, pitanje je kada će doći u formu. Da su u punoj formi, bili bi puno jači nego u prvom susretu. Ali tamo su im mladi igrači dali dodatni polet.

Vida i Kovačić rekli su da je Lyon slabiji od Reala i Ajaxa.

– Izletio sam se s izjavom na početku natjecanja da je Ajax naša šansa. Real i Ajax melju igrom, a Lyon igra strpljivo, čvrsto i na taj način rješava utakmice.

Nadate li se bodu?

– Naravno, to je naša velika želja, to bi nam bila velika nagrada.

Bila bi valjda i za navijače, kojih sigurno neće biti mnogo kao na prethodnim utakmicama dok je živjela nada da plavi mogu nešto ozbiljno napraviti u Ligi prvaka.

– Gledao sam u ponedjeljak na treningu, po kiši, gornju zapadnu tribinu. Tko po takvom vremenu dođe, imat će našu punu zahvalnost i poštovanje.

Valjda nakon pet utakmica plavi neće biti ponovno impresionirani tako da im se "odsijeku" noge.

– To se dobiva s utakmicama, nije isto igrati u Ligi prvaka nakon 12 godina i igrati je 12 godina zaredom – kaže Jurčić.

– Pet utakmica mnogo nam je značilo, a već sljedeće godine puno ćemo se lakše nositi s time – dodao je Ivan Kelava.

Ključne riječi

Komentara 11

12
124
19:30 06.12.2011.

a ma daj Jurčiću..

SN
snovakor
20:03 06.12.2011.

\"Real i Ajax melju svojom igrom, Francuzi igraju na čvrstinu, brzinu i strpljenje\" .... a u Dinamo Jurčić tek pokušava proučiti kako treba raditi i igrati... čudim se Maminju, kako nije već natjerao tog trenutnog trenera...možda mu se sviđa, jer ga sljedi i sluša ko pas . Jedan od rijetkih koji se nije postavio po rubu Maminju, pa je dobio \"produženi boravak\" ... hehehehe... :))

MA
Majur
19:22 06.12.2011.

E Jurcicu,crni Jurcicu....da bar hoces \"kontrolirano\" izletit iz Dinama.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije