Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Start iz snova

Jurčić dostigao Kužea sa 93 posto bodova

'sport 04.10.2009.,Zagreb, Maksimir - 10. kolo 1. HNLe, nogometna utakmica izmedju NK Dinamo Zagreb i NK Varteks.Etto. Photo: Antonio Bronic/VLM'
'Antonio Bronic/Vecernji list'
05.10.2009.
u 22:27

Kruno Jurčić želi izjednačiti i domet Zlatka Kranjčara, jedinog osvajača dvije dvostruke krune s plavima. Samo još jednom u Prvoj HNL imao je Dinamo takav učinak u prvih 10 kola...

Kruno Jurčić upravo je ponovio najbolji Dinamov start u Prvoj HNL. Izjednačio je rekord Josipa Kužea, koji je u jesen 2007. godine također nanizao devet pobjeda i remi (93 posto osvojenih bodova), uz nešto skromniju gol-razliku (24:7, nasuprot Jurčićevih 37:4). Plavi su uvjerljivo najefikasnija momčad Prve HNL, ali ne i s najčvršćom obranom. Cibalia je primila gol manje.

Još dvije u Zagrebu
Ako već uspoređujemo dva najbolja učinka na startu prvenstva, Kužeovih 28 bodova ima veću težinu jer je on u prvih deset kola tri puta igrao izvan Zagreba, među ostalim i u Splitu. Jurčiću je raspored namjestio čak devet utakmica u Zagrebu, te tek gostovanje u Zadru, na kojemu se Dinamo nije proslavio. To je jedina utakmica u kojoj nije postigao pogodak, jedna od tri u cijeloj sezoni (Pjunik i Hearts u gostima).

Do derbija s Hajdukom, 1. studenoga, plavi će odigrati još dvije utakmice u Zagrebu, s pjesnicima u Kranjčevićevoj, te s Cibalijom u Maksimiru.

Jurčića će gotovo sigurno razlikovati od Kuže rok trajanja na Dinamovoj klupi. Krunu na životu drži dobar start u Europskoj ligi, pa će najvjerojatnije izgurati ovu kalendarsku godinu do kraja, dok je Kuže stradao nakon 13. kola Prve HNL. Povod je bio poraz u Šibeniku, a stvarni razlog europski neuspjeh.

Nitko još bez poraza
Liga 16, najslabije i najneatraktivnije natjecanje u povijesti PHNL-a, omogućit će Jurčiću još neke rekorde. Ono što još nikome nije uspjelo, završiti prvenstvo bez poraza, a drugi veliki motiv je srušiti rekord po broju osvojenih bodova, čak 92 iz sezone 2006./2007., u 33 utakmice.

Nastavi li u ovome stilu, Krunina će momčad možda probiti i čarobnu brojku od 100 pogodaka u sezoni. Dosadašnji Dinamov rekord je 91, iz sezone 2007./2008. kada je Soldo uspješno priveo kraju Ivankovićev šampionski projekt.

I na kraju, Jurčić želi i svoju drugu dvostruku krunu, što u Prvoj HNL ima samo Zlatko Kranjčar (1996., 1998.), te najveću prednost u odnosu na Hajduk. Tu je opet rekorder Kuže za kojim su bijeli 2006. godine na kraju zaostali čak 36 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije