Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi format

Juniori plavih od sljedeće sezone sigurno će igrati u elitnom društvu

Juniori Dinama
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
24.02.2015.
u 08:55

Ligu prvaka mladih igrat će 64 kluba

Prema novome formatu Uefine Lige prvaka mladih, Dinamovim juniorima u sljedećoj sezoni bit će zajamčen nastup u najelitnijem europskom klupskom natjecanju!

Naime, Uefa će od sezone 2015./2016. proširiti broj sudionika sa 32 na 64, što znači da će u LP ući juniori klubova čije su seniorske momčadi ostvarile plasman, te još 32 kluba po koeficijentima nacionalnih federacija.

Uvjet je da federacija ima natjecanje kadeta ili juniora na nacionalnoj razini, što HNS zadovoljava.

Dakle, ne uđu li Dinamovi seniori u LP, juniorima će vrata biti širom otvorena po ovom drugom kriteriju, što je sjajna vijest, jer selekcije plavih klinaca godinama ostvaruju vrhunske rezultate na prestižnim turnirima natječući se s najvećim europskim klubovima.

U Ligi prvaka mladih sljedeće sezone nastupit će igrači rođeni 1997. i 1998. godine, baš Dinamova generacija koja je prije dvije godine osvojila neslužbeni svjetski naslov, Nike Premier Cup u Manchesteru: Šemper, Sosa, Kalaica, Moro, Brekalo, Lovren...

Plavi ukupno imaju 50-tak klinaca u ovim godištima raspoređene u čak pet momčadi: seniorima Dinama i Lokomotive, Dinamu II., juniorima koje vodi Mario Cvitanović (15 utakmica, 15 pobjeda), te Bandićevim kadetima. Na ljeto će u najužu selekciju ući najviše 25 nogometaša.

>> Zdravko Mamić: Da nema Dinama, ne bi bilo ni hrvatskog nogometa!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije