Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLUB IDE U PREOBLIKOVANJE

Zdravko Mamić: Da nema Dinama, ne bi bilo ni hrvatskog nogometa!

GNK Dinamo
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/14
23.02.2015.
u 18:40

– Nadam se da ćete djeci i unučadi pričati što smo predsjednik Barišić, ja i ova uprava napravili za ovaj klub – rekao je Mamić

Građanski nogometni klub Dinamo održava Skupštinu kluba za proteklu godinu koju su odgađali proteklih mjeseci, ali su je morali održati po nalogu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, koje je odredilo da se sazove do 28. veljače zbog usvajanje financijskih izvješća za 2014. godinu i usklađivanja s novim Zakonom o udrugama. To su u Dinamu i napravili, ali i iskoristili priliku pozabaviti se drugim pitanjima, kao onome o skorašnjem preoblikovanju.

A "skorašnjem" je zato što se na to odlučilo svih 67 skupštinara tijekom glasovanja u trenutku kad je točka dnevnog reda vezana uz preoblikovanje došla na red. Sve će voditi Odvjetnička kuća Hanžeković i partneri. A izvršni predsjednik Zdravko Mamić pojasnio je kako se to točno misli izvesti i što bi se moglo dogoditi ne uspije li plan.

– Zbog opće neimaštine i financijskog fair playa Uefe i Fife ponukani smo na preoblikovanje kluba. Dat ćemo dionice na tržište pa neka prijatelji i članovi ulože u klub, koji će time dobiti kapital. Ako to ne uspije, i dalje ćemo čuvati Dinamo – rekao je Mamić i spomenuo financije kluba u prošloj godini:

– Prihod u 2014. godini je 120.725.071 kuna, rashod 211.372.783 kuna. Minus će pokriti prihodi iz prošlih godina i rate koje trebaju doći od prodanih igrača.

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Predsjednik kluba Mirko Barišić je sa zadovoljstvom otkrio da su sve inspekcije obavile što su imale i da nikakvih nepravilnosti po pitanju poslovanja ili financija kluba nema. Samim time nema ni primjedbi na rad kluba.

– Nakon sedam mjeseci inspekcije, Porezna uprava završila je nadzor poslovanja i nema baš nikakvih primjedbi na naše poslovanje – kazao je Barišić.

Nekoliko riječi potom je Zdravko Mamić usmjerio isključivo na onaj sportski dio. Naravno da je najviše nezadovoljstva zbog neuspjeha po pitanju ulaska u Ligu prvaka.

– Sportskom rezultatu dajem ocjenu minus četiri jer smo izgubili nešto novca time što nismo uspjeli ući u grupnu fazu Lige prvaka – naveo je Mamić, a obraćao se bratu Zoranu koji ga je pozorno slušao i kimao glavom jer i sam je često isticao taj detalj kad bi govorio o tekućoj sezoni.

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Nije si mogao pomoći izvršni dopredsjednik, održao je na kraju svega i malo žešći govor na temu situacije u nogometu i kritika koje idu na njegov račun, kao i na račun kluba.

– Nadam se da ćete djeci i unučadi pričati što smo predsjednik Barišić, ja i ova uprava napravili za ovaj klub. Ali, svi nas prozivaju da je ovo privatna i obiteljska prćija. Mi predlažemo proces preoblikovanja. U hrvatskom nogometu šest klubova to je već napravilo, nisu samo Zagreb, Dinamo, Lokomotiva i Slaven Belupo. Pa da vidimo tko će uložiti u klupske dionice. Da nema Dinama, ne bi bilo ni hrvatskog nogometa. Dinamo ima čudesnu važnu ulogu u opstojnosti hrvatskog nogometa, kao i hrvatske reprezentacije – piše Goal.com.

>> Najizglednije je da će klub preuzeti imućni članovi na čelu sa Zdravkom Mamićem

>> Obitelj Mamić nije toliko bogata da bi privatizirala Dinamo

>> Pokazalo se da je Skupština zakonita i da poslujemo transparentno

Komentara 129

NO
Nordovest
20:47 23.02.2015.

Hvala bogu konačno. Evo sad prilike svim onim poštenjačinama koji bi htjeli upravljati Dinamom da kupe dionice i ulože svoje bogatstvo. Šimić,Balaban, Marić, odnosno ako je još nešto ostalo poslije kocke, pića, skupih automobila i žena. Navijači koji već dvije godine dreče "jedan član jedan glas" dobivaju sad mogućnost i za više glasova, jer jedna dionica je jedan glas. A onakav bezvlasnički socijalistički samoupravni kretenluk kao udruga NH, mislim da nećete imati nikada.

CH
CHMC92
18:50 23.02.2015.

"Puni smo ko brod!"

DU
Deleted user
18:25 23.02.2015.

Volim te Dinamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije