Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZORAN MAMIĆ:

Junior Fernandes me sam tražio da ne starta protiv Lokomotive

Junior Fernandes
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
08.02.2015.
u 08:18

Možda je promjena klime utjecala na plave, ali dobro igrali nisu. Premalo smo vidjeli od novog Dinama za kojeg je trener rekao da će biti bolji nego jesenas bez obzira na odlaske Brozovića i Čopa.

Dinamo je već po tradiciji pobijedio Lokomotivu, ovaj put 2:1 (u svim dosadašnjim susretima Lokomotiva je uzela samo jedan bod), ali do tri boda došao je teže nego se to očekivalo i uz slabiju igru od one na pripremama. Možda je promjena klime uticala na plave...

Zoran Mamić pomalo je iznenadio kad je na klupi ostavio Juniora Fernandesa. Skupo plaćeni igrač plavih ustupio je mjesto Ivanu Fioliću na lijevom krilu. No, ne zbog toga što je u posljednjoj utakmici na pripremama protiv Šahtara igrao tako kao da nije ni došao na utakmicu.

- Sam je došao na razgovor prije tri dana i rekao da se još ne osjeća onako kako bi želio, da želi još jačih treninga pa smo s njim pojačali individualni rad i zbog toga nije bio spreman kao starter – pojasnio je trener Dinama.

U prvom dijelu Lokomotiva je ostavila bolji dojam, igrala je konkretnije, ljepše. Nekoliko dubinskih lopti znalo je izbaciti cijelu plavu obranu i Eduardo je u dva navrata skidao zicere. A

Dinamo je kaznio propuštene prilike lokosa. Prvo je Machado odlično pucao s 15 metara, ali je pogodio vratnicu, a u 10. minuti su plavi poveli. Nakon Fiolićevog udarca iz kuta utrčao Ademi i glavom svladao Slugu.

- Zahvalio bih direktoru stadiona Sakomanu i njegovim ljudima koji su omogućili da se igra, ova tri boda njihova su. Nismo došli do pobjede na željeni način, Lokomotivi smo dopustili da nas kontrira, da brzo izlazi i samo sreća nas je spasila da nismo primili gol u prvom dijelu. U nastavku smo već bili bolji u sredini – ocijenio je Mamić igru svoje momčadi.

Istina, premalo smo vidjeli od tog novog Dinama za kojeg je mlađi Mamić rekao da će biti bolji nego jesenas bez obzira na odlaske Brozovića i Čopa.

U nastavku su plavi ipak osigurali pobjedu. Nakon udarca iz kuta Eduardo je izbacio Machada, Henriquez je krenuo u sprint i dobio točnu loptu, zaobišao vratara Slugu i mirno pogodio mrežu. Na kraju je Lokomotiva smanjila na 2:1 nakon ubačaja Petra Mamića i egzekucije Jana Doležala. Sveukupno, ostao je dojam da su plavi odradili posao.

Za Dinamo je debitirao Dani Olmo, 16-godišnji igrač koji je došao iz Barcelone.

- Izgubili smo, nisam zadovoljan. Iako, bilo je dobrih trenutaka u našoj igri, kao u zadnjih 20 minuta prvog dijela. No, primili smo golove koji se ne smiju primiti, ali to je škola koja se morali platiti. Drago mi je što utakmica nije odgođena jer pred nama je susret s Rijekom i ova utakmica podići će nas. Ipak je ovo tek početak i dizat ćemo se u formi – rekao je Tomislav Ivković.

>> Dinamo srušio negativni rekord, pogledajte prazne tribine Maksimira

Komentara 8

Avatar Titanov sin
Titanov sin
08:43 08.02.2015.

Nije se puno promijenilo na odnosu na jesen , obrana je i dalje nesigurna . Fernandes je odličan igrač i pošteno od njega kad prizna da još nije spreman za utakmice na teškom terenu .

PA
pappmisi
10:25 08.02.2015.

Cestima Dinamu pobeda je pobeda, Samo Dinamo, Medjutim mislim da Macado nije za Dinamo, usporava igru, jedan na jedan je slab, na njegovu poziciju ili Antolic ili mladi Coric koji moze izrasti u velikog pleja ako budemo u njega verovali.

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
09:38 08.02.2015.

pa ljudi nije igralo pola prvotimaca. Ajmoooooo !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije